• Nu de dagen korter worden, is het tijd om de fietsverlichting onder de aandacht te brengen en deze weer eens na te kijken en in orde te maken. Niet allen van uw eigen fiets, maar ook die van uw kind(eren).

  Goede verlichting en reflectie op de fiets zijn van levensbelang.

  Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer. En kun je zelf ook minder goed zien. Met goede verlichting neemt het risico dat je in het donker wordt aangereden met 20% af.

  Als je naar of van MMC Weert fietst zouden wij het fijn vinden dat jullie de fietsverlichting aanzetten, zodat je door automobilisten 'gezien' wordt.

  Dus check of je voor- en achter verlichting werkt. Is dit niet zo: ouders zijn vaak handig genoeg om je fietsverlichting te repareren als deze defect is en anders is er altijd wel een fietsenmaker in de buurt te vinden.

  Boete fietsen zonder licht

  Fietsverlichting moet aan staan als het schemerig of donker is en bij slecht zicht. Heb je geen verlichting (aan) of voldoen verlichting en reflectie niet aan de eisen, dan kun je een boete krijgen. Accu leeg of lampjes vergeten? Dit zijn geen rechtsgeldige redenen om zonder verlichting te fietsen en kunnen daarom net zo goed een boete opleveren.

  • Geen of ondeugdelijke verlichting: € 60,- boete.
  • Geen of ondeugdelijke reflectoren: € 40,- boete.

  Hieronder staat nog aanvullende informatie over de eisen omtrent fietsverlichting.

  Zorg dan dat je fietsverlichting het doet!