Hoofdsponsor

Verslag voorbereiding JO19-1 op seizoen 2019-2020

Sinds dit seizoen staat er een nieuw trainersduo voor de A1 (JO19-1). Namelijk Dilano Oliver en Mitchell Ververs. Zij zullen proberen om dit seizoen de A1 te laten uitblinken in de competitie en de beker. Met de spelers die zij tot hun beschikking hebben bestaat er een grote kans dat ze mee gaan doen voor de prijzen aan het einde van het seizoen.

Een goed seizoen begint ook met een goede voorbereiding. Wat weinig mensen weten is dat de voorbereiding van een trainer met zijn staf al weken eerder begint dan voor de spelers: Kijken welke spelers er zijn, het elftal eventueel proberen aan te vullen met andere spelers, trainingen bedenken, oefenwedstrijden plannen etc.
Over de oefenwedstrijden gesproken, het lijkt wel of iedereen tegen MMC Weert A1 wilt spelen, want als we willen kunnen we bijna iedere dag wel een oefenwedstrijd spelen. We krijgen aanvraag na aanvraag hiervoor binnen.

De eerste trainingen zijn inmiddels achter de rug en hoewel nog niet iedereen terug is van zijn vakantie, wordt de lat hoog gelegd door de spelers die wel al op de training zijn. Conditietraining wordt afgedaan alsof ze niets anders gedaan hebben en het samenspelen met elkaar gaat ook steeds beter. Dat belooft wat als iedereen fit is en terug is van zijn vakantie.

De eerste oefenwedstrijden (tegen Amern – Duitsland) en het internationale toernooi in Urmond zijn ook afgerond. Deze verliepen goed.

  • De wedstrijd tegen Amern werd met 4-2 gewonnen. Er werd veel gewisseld waardoor niet iedereen continue op zijn favoriete positie stond, maar het was een goede gelegenheid voor het trainersduo om te kijken wat de jongens in hun mars hadden en op welke positie ze het beste speelden. Mooie dribbels werden gemaakt en Younes was met 3 assists een van de spelers die op de belangrijke momenten het verschil wisten te maken.
  • Het toernooi in Urmond verliep wisselend. Een toernooi spelen is altijd lastig. Je hebt 20 minuten om een wedstrijd te spelen en dan heb je minimaal 20 minuten rust. Daarmee kom je niet echt in de wedstrijd. Desalniettemin werd het toernooi afgesloten met een 4de plaats.

Tot slot een kort interview met de aanvoerder Chakir:

Er zijn nu een aantal trainingen geweest. Hoe vind je dit gaan?
De trainingen gaan goed. Er komen veel man naar de training. Dat is een verbetering tegenover vorig jaar.

Er zijn een aantal spelers naar de senioren gegaan en het team is aangevuld met oud B-spelers en een paar spelers van andere clubs. Vind je het al een team worden?
Ik vind dat de oud B-spelers het goed doen tot nu toe.

Jullie hebben tegen Amern gespeeld en ook het toernooi in Urmond is geweest. Hoe ging dat?
De wedstrijd en het toernooi wat we gespeeld hebben gingen goed voor de eerste keer met elkaar een wedstrijd spelen.

Waar zie jij de A1 op het einde van het seizoen staan (in de rangschikking)?
We gaan 1e staan.

Wil je nog wat zeggen tegen je medespelers of andere mensen?
Verder wil ik iedereen succes wensen met hun seizoen!

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal