Hoofdsponsor

Verslag oefenwedstrijd MMC Weert JO19-1 – EFC Eersel

Na de oefenwedstrijd tegen Amern en het toernooi in Urmond stond op zaterdag 24-8-2019 een middag van oefenwedstrijden op het programma. Zowel MMC Weert JO19-1 (de A1) als JO17-1 (de B1) oefenden tegen de respectievelijke teams van EFC Eersel. Middels deze oefenwedstrijden kan de technische staf elk team nog kijken wie waar het beste uit de voeten kan en in welke opstelling er het best gespeeld kan worden. Hierdoor kan het zijn dat de ploeg nog een beetje aan het zoeken is en nog niet optimaal speelt.

Helaas waren Jorn, Alain, Fodil en Rowan nog niet fit genoeg om een wedstrijd te kunnen voetballen. Max was ook licht geblesseerd, maar heeft wel een gedeelte van de wedstrijd kunnen spelen.

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen, want de wedstrijd tegen Amern was met 4-2 gewonnen, het toernooi in Urmond was redelijk afgesloten en de B1 van MMC Weet wist te winnen van de B1 van EFC. Alle redenen voor de A1 om ook te winnen dus.

Met het begin van een nieuwe hittegolf in het zuiden, werd er rond 15:00 uur afgetrapt. Vanwege deze temperatuur had de scheidsrechter Jorge Cruz afgesproken om een drinkpauze in te lassen tijdens de wedstrijd. Het gevolg was dat de verzorging en reservespelers met water bleven zeulen omdat het niet aan te slepen was.

Omdat onze normale vlagger nog niet beschikbaar was, was Dennis (MMC Weert 2) bereid gevonden om bij ons te komen vlaggen. Dennis, bedankt!

Dan de wedstrijd zelf:
De aftrap werd genomen door EFC, maar door goed samenspel werd de bal al snel heroverd door MMC Weert. Dit leidde tot een enorme kans al zeer vroeg in de wedstrijd, waardoor MMC Weert al binnen 52 seconden op voorsprong kwam. Dat beloofde nog wat voor de wedstrijd!
Helaas werd de voorsprong al snel tenietgedaan omdat EFC een overtal creëerde voorin en er kundig werd afgerond. 1-1 Na 5 minuten.
MMC Weert liet het daar niet bij zitten en kwam na 7 minuten weer op voorsprong. Helaas was dit wederom van korte duur. Achterin werden er wat kleine foutjes gemaakt waardoor er door de leiding besloten werd om iemand te laten uitzakken naar de verdediging. Hierdoor werd het iets stabieler, maar toch wist EFC nog voor rust op een 2-3 voorsprong te komen. Aanvallend en qua middenveld stond het goed, maar we wisten de kansen die we kregen helaas niet goed te benutten.
In de rust werd geprobeerd de neuzen weer allemaal dezelfde kant op te zetten. Waarschijnlijk door de warmte lukte dat niet erg. Er werd minder druk gezet op de tegenstander waardoor iedere bal die zij hadden leidde tot een kans. Hierdoor kon Sten zich wel van zijn goede kant laten zien, maar ook hij kon niet alle schoten afweren. Aan de andere kant wist EFC wel druk te zetten op ons. Waar wij normaal met gemak onder de druk uit konden voetballen zat het er vandaag helaas vanwege diverse omstandigheden niet in.

Ondanks dit verlies laat de ploeg zich niet uit het veld slaan en gaan ze met veel strijdlust de komende wedstrijden weer in. Ze weten nu hoe ze het niet moeten doen, dus het kan alleen maar beter gaan! Dat is een goede les die je maar beter aan het begin van het seizoen in de oefenperiode kunt hebben.

Menaouar was betrokken bij ieder doelpunt aan de MMC Weert kant met 2 assists en 1 goal en daarmee “man of the match”. Tarik was dribbelkoning deze wedstrijd.

 

Zoals bij iedere wedstrijd waar ik verslag van doe, hier een interview met de “man of the match” (of als die pas geweest is, een andere speler):

Twee jaar geleden nog bij DESM, nu alweer 2 jaar bij MMC. Wat is het grootste verschil tussen deze clubs vind je?
Bij DESM speelden we lager toen ik er speelde en bij MMC spelen we hoger, ook heb ik bij MMC al vaker de kans gehad om al mee te doen met het 1e.

Afgelopen jaar hebben jullie een beetje pech gehad bij de A en zijn jullie helaas niet op de plaats geëindigd waar je zou willen staan. Hoe kijk je nu tegen het komende seizoen aan?
Ik wil kampioen worden.

Je bent bij de oefenwedstrijd tegen EFC betrokken geweest bij alle 3 de goals, met 2 assists en 1 doelpunt. Tevens heb je verder nog een aantal grote kansen gecreëerd. Ondanks het verlies heb je dus een goede wedstrijd gespeeld. Hoe kijk jij tegen deze wedstrijd aan?
Ik vond dat de aanval meer had mogen scoren maar vooral vond ik de verdediging een slechte wedstrijd spelen.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Topassister van het team.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Ik wil tegen het team zeggen dat ondanks dit verlies we gewoon moeten doorknokken en dinsdag moeten winnen

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal