Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd ST Voerendaal/RKSVB tegen MMC Weert JO19-1

Met een goed gevoel vanwege de winst tegen FC Oda afgelopen zaterdag (3-1, wat de eerste 3 punten van het seizoen waren) reist MMC Weert JO19-1 af naar het zuiden, om precies te zijn naar Voerendaal. Het is zaak om dit goede gevoel vast te houden, want volgende week staat de tweede bekerronde op het programma. Eerst deze wedstrijd proberen te winnen en dan vooruit kijken naar volgende week.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

De wedstrijd werd op echt gras gespeeld, dat helemaal bol stond. Het midden van het veld ligt zeker 30 cm hoger als de zijkanten.
De wedstrijd begint fel en dat is te merken aan de scheidsrechter. Gele kaart voor Max. Beide ploegen hebben moeite met het veld. Het stuitert en loopt niet makkelijk. De wedstrijd gaat in het begin gelijk op, maar Voerendaal opent de score uit een kort genomen corner. De keeper van Voerendaal is niet klemvast, want hij laat 2 afstandsschoten los van MMC Weert. Helaas weten we hier niet van te profiteren en blijft Voerendaal op voorsprong staan.

MMC Weert heeft moeite om in de wedstrijd te komen, Voerendaal krijgt de meeste kansen en MMC Weert maakt de meeste fouten. Toch komt MMC Weert terug in de wedstrijd door een goede aanval, met een assist van Younes op Tarik. Dit doelpunt zorgt er echter niet voor dat we beter gaan spelen. We maken veel onnodige overtredingen, waardoor het spel vaak stilligt en we verliezen vaak de bal. Hierdoor weet Voerendaal bijna te profiteren door een enorme kans op de 2-1 binnen te schieten, maar Sten redt uitstekend.

Een vrije trap aan de andere kant zorgt dan weer bijna voor een voorsprong voor ons, maar de keeper van Voerendaal is veel beter in de wedstrijd gekomen en red de bal uit de kruising. Klemvast!
Uitbraak van MMC Weert. Fodil bijna alleen op de keeper af, met naast hem Menaouar. Helaas is de bal net niet op maat, waardoor een anders zeker doelpunt niet wordt gemaakt. Nog steeds 1-1.

Eindelijk een keer een goed lopende aanval over vele schijven van MMC Weert. Kylian weet uiteindelijk te scoren door weer een assist van Younes. Zou dit MMC Weert dan in het zadel helpen?
Lange mensen van Voerendaal zorgen voor veel gevaar bij corners en vrije trappen. Je ziet dat we het hier moeilijk mee hebben, want iedere keer weet een speler van Voerendaal de bal als laatste te raken in plaats van een speler van ons. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

Tweede helft:
MMC Weert begint goed aan de wedstrijd en verdient meteen een corner. Toch is het weer Voerendaal die een grote kans krijgt. Gelukkig voor ons staan ze hierbij buitenspel. MMC Weert speelt zich beter in de wedstrijd, maar weet de kansen niet te benutten. Een redding op de lijn van een speler van Voerendaal voorkomt dat MMC Weert kan uitlopen naar 1-3. Wat een grote kans was dat zeg!

Het spel golft nu op en neer en met deze stand kan het nog alle kanten op. Een mooie aanval van Voerendaal deze keer waarbij de verdediging van MMC Weert kansloos is. Een mooie voorzet strak over de grond voor de goal langs is voldoende voor een intikker van een speler van Voerendaal. 2-2.
Kan MMC Weert het tij nog keren en de 3 punten binnen slepen? Of is het Voerendaal die met de volle buit naar huis toe gaat?

Voerendaal lijkt in eerste instantie tevreden met 1 punt, want hun keeper gaat tijdrekken. Het blijft echter uitkijken, want Voerendaal is helemaal terug in de wedstrijd en krijgt de meeste kansen. MMC Weert komt achter met 3-2. We moeten nu echt gaan voetballen, want anders wordt het erg lastig om nog te winnen. Dat het lastig wordt, komt ook omdat we nog maar met 10 man spelen. Max is uitgevallen wegens een blessure, Sten is geblesseerd geraakt bij een buitenspel actie van de tegenstander waarbij iemand hem overhoopliep. Niet echt een goede situatie om de stand nog om te kunnen buigen.

Een fout achterin bij MMC Weert zorgt ervoor dat Voerendaal uitloopt naar 4-2. MMC Weert gooit alles wat ze nog hebben in de strijd. Het spel wordt grimmiger en dat komt de kwaliteit niet echt ten goede. Vechtvoetbal wordt dat ook wel genoemd. Voerendaal heeft kermis. Een schiettent op het doel van MMC Weert zorgt uiteindelijk voor de 5-2. 2 Reddingen achter elkaar van Sten zijn niet voldoende om het doelpunt tegen te houden. Een derde schot in deze reeks betekent het definitieve einde van de wedstrijd. 5-2 dus.

Helaas kon MMC Weert deze achterstand niet meer ombuigen en gaan ze met een ontevreden gevoel naar huis. Hopelijk winnen we komende zaterdag in de bekerwedstrijd die ze spelen tegen FCV-Venlo!
 
Goals:
Tarik: 1
Kylian: 1

Assists:
Younes, 2
 
WIST JE DAT?

  • We weer eens op normaal gras speelden?
  • Het veld heel erg bol stond?
  • Dit normale gras erg lastig te bespelen was?
  • Er meerdere gele kaarten aan beide ploegen zijn uitgedeeld vandaag?
  • We niet echt in de wedstrijd kwamen?
  • We daardoor uiteindelijk verloren hebben?
  • We de knop om moeten zetten om de bekerwedstrijd van komende zaterdag wel te moeten winnen?
  • Ik in ieder geval wel vertrouwen heb dat we dat kunnen doen!

 
Verslag ingezonden door: René Maréchal