Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd ST EVV/St Joost JO19-01 – MMC Weert JO19-01

De eerste bekerronde hebben we overleefd en nu is het aan ons om in de competitie ook goed voor de dag te komen. We spelen doordeweeks want de oorspronkelijke datum van afgelopen zaterdag kon geen doorgang vinden omdat EVV de spelers niet bijeen kon krijgen. Dit houdt voor ons wel in dat we 2 wedstrijden spelen deze week. Het voordeel is dat we dan wel in ons ritme blijven.

Over de wedstrijd zelf:
Voor aanvang van de wedstrijd hield trainer/coach Dilano een enerverende wedstrijdbespreking wat ervoor zorgde dat de jongens op scherp werden gezet.

Eerste helft:
De wedstrijd begon met een klein miezerbuitje, wat goed voetballen is voor de spelers, maar voor de toeschouwers wat lastig was, ware het niet dat er een overdekte tribune aanwezig was. MMC Weert had meteen al een voorsprong want we hadden de toss gewonnen. Dat is echter ook het enige wat gewonnen werd in het begin van de wedstrijd, want EVV wint de meeste duels en heeft ook de grootste kansen. MMC Weert weet er een paar keer goed uit te komen, maar de voorzet is helaas nog niet op maat. EVV komt er gevaarlijk uit door hun snelheid en de sterke mee wind.

EVV komt makkelijk op voorsprong door een communicatiefout achterin. Ook de tweede goal komt op naam van EVV doordat ze scoren uit een corner. MMC Weert herpakt zich en Sten houdt MMC Weert met een paar hele goede reddingen in de wedstrijd. Door goed combinatie voetbal scoort MMC Weert in de 26ste minuut de aansluitingstreffer en komt terug op 2-1. Moeite achterin met de opbouw zorgt echter voor een grote kans van EVV. 3-1. De eerste helft is niet zo best verlopen, maar er is nog niets verloren. Ruststand 3-1.

Tweede helft:
EVV begint sterk aan de tweede helft en creëert 4 enorme kansen, maar weet door goed keepers werk en een goede verdediging de bal uit het net te houden. MMC Weert krijgt nog een kleine kans uit een vrije trap, maar trapt de bal naast. Met een goede steekbal omspeelt EVV de verdediging van MMC Weert en scoort de 4-1. Dat maakt het moeilijker voor MMC Weert om gelijk te komen.

MMC Weert krijgt meer grip op de wedstrijd en is een paar keer gevaarlijk voor de goal van EVV. MMC Weert krijgt een grote kans op de 4-2, maar schiet helaas mis. EVV countert en profiteert van balverlies achterin. 5-1 in plaats van 4-2. Met nog 20 minuten op de klok probeert MMC Weert nog wat van de wedstrijd te maken. Via een afstand schot komt MMC Weert terug naar 5-2. Het geloof is nog niet verdwenen bij MMC Weert. Helaas is de tijd te kort, maar desondanks komt MMC Weert nog terug tot 5-3. Een goede tweede helft van MMC Weert zorgt ervoor dat EVV toch nog moeite moest doen om de overwinning in de wacht te slepen. Einduitslag 5-3.

 

Goals:
Fodil: 1
Menaouar: 1
Jorn: 1

Assists:
Zinedine: 1
Chakir: 1
Younes: 1

Man of the Match: Jorn

 

INTERVIEW met Jorn
De eerste competitiewedstrijd is vandaag gespeeld. Hoe vond je het gaan?
Ik vond dat we zwak begonnen daardoor kregen we veel kansen tegen. Daarna gingen we beter spelen maar kwamen we helaas achter. De tweede helft begonnen we weer wat minder alleen pakte het daarna weer goed op en toen waren we de betere partij.

Man of the match en je eerste doelpunt van het seizoen. Hoe voelt dat?
Het voelt altijd goed om te scoren en “man of the match” te zijn.

Ondanks het verlies, is er toch een moeilijke, maar goede wedstrijd gespeeld. Vooral de tweede helft was goed. Zaterdag is de volgende wedstrijd al. Raak je fit genoeg om deze wedstrijd te winnen, ondanks de Kermis?
Ik ben altijd fit genoeg om te spelen.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Ik wil graag dit seizoen zo min mogelijk doelpunten tegen krijgen en natuurlijk zoveel mogelijk winnen in de competitie.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.

 

WIST JE DAT?

  • EVV om aansluiting te krijgen bij hun eerste team elders voor de JO19 versterking heeft gevraagd?
  • Er ondanks de Kermis in Weert gewoon gevoetbald wordt?
  • Er nu zaterdag alweer een wedstrijd op de planning staat?
  • We iedereen in de competitie veel succes wensen, maar natuurlijk hopen dat MMC Weert kampioen wordt?
  • Jorn de man of the match is geworden? Deels door een zeer fraai afstandsschot wat tot een doelpunt gepromoveerd werd?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal