Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert – Sp. Susteren (JO19-1)

De oefenwedstrijden die we voorafgaand aan deze wedstrijd gespeeld hebben gingen steeds beter. Kunnen we de lijn doortrekken bij de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft? Afgelopen week was het afgelast, maar vandaag kunnen we er weer vol tegenaan. We hebben al een keer tegen deze ploeg gespeeld, dus we weten hoe ze spelen. Daar kunnen we gebruik van maken.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

MMC Weert begint niet goed aan de wedstrijd, al na 2 minuten weet Susteren de bal net buiten de 16 meter over Sten heen te schieten. Jorn probeert de bal nog uit het doel te halen, maar slaagt daar net niet in. Niet echt een begin wat je wilt hebben bij een wedstrijd.

Susteren profiteert van de klap die ze MMC Weert in het begin van de wedstrijd hebben gegeven en is een stuk sterker in het begin van de wedstrijd. Na 10 minuten volgt er een vrije trap op de rand van de 16 meter voor Susteren, Sten redt, maar moet wel een corner weg geven. Deze corner is niet gevaarlijk en MMC Weert krijgt wat meer lucht.

MMC Weert probeert nu meer druk te zetten, maar heeft moeite om de bal af te pakken en dan de bal in bezit te houden. Na een kwartier, twintig minuten krijgt MMC Weert wat meer de overhand. Ze krijgen 2 grote kansen achter elkaar, maar helaas gaan beide ballen over het doel van Susteren.
Er zijn in de wedstrijd maar weinig schoten op goal. Na 26 minuten is er een eerste corner voor MMC Weert. Na een aantal omzwervingen van de bal komt de bal voor de voeten van Kylian. Kylian haalt uit, maar het schot ontbeert kracht. De keeper van Susteren weet dit schot makkelijk tegen te houden.

Het spel komt meer in overwicht. MMC Weert krijgt nu de meeste kansen, maar kan nog geen vuist maken. Och is het wederom de tegenpartij die weet te scoren. Een overtreding in het 16 meter gebied zorgt ervoor dat Susteren een penalty krijgt in de 39ste minuut van de wedstrijd. Sten duikt, maar is kansloos tegen het schot. Susteren staat met 0-2 voor. Het slot offensief van de eerste helft is voor Susteren. MMC Weert lijkt naar de rust te snakken.

Tweede helft:
MMC Weert begint sterker aan de tweede helft. Ze hebben een paar minuten goed balbezit, maar Susteren krijgt weer de eerste kans van deze helft. Gelukkig voor MMC Weert staat de speler van Susteren buitenspel.

Met de eerste corner van deze helft, krijgt MMC Weert een grote kans, maar de keeper redt opnieuw. MMC Weert krijgt een enorme kans nadat Zinedine van MMC Weert onderuit wordt gelopen door de keeper van Susteren in de 16 meter van Susteren. Penalty dus, nu voor MMC Weert. Younes neemt de penalty, maar de keeper duikt de goede kant op. Nog steeds 0-2.

MMC Weert zet steeds meer druk en creëert hierdoor meer kansen, achterin komt hierdoor meer ruimte vrij, maar Susteren kan daar weinig mee doen. De 1-2 hangt meer in de lucht dan de 0-3. Lange tijd gebeurt er eigenlijk niets. Susteren krijgt wel een paar kansen, maar die zijn niet echt gevaarlijk.

Met nog 15 minuten te gaan, wordt het lastig voor MMC Weert om nog te winnen, maar er zijn nog minuten te spelen, dus het kan nog altijd. Het wordt moeilijk als Osama er ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt afgestuurd met een rode kaart.
Met 10 man komt MMC Weert niet meer aan scoren toe, maar ook Susteren scoort niet meer. De eindstand blijft 0-2. Een eerste verlies voor MMC Weert, maar als ze de kansen de volgende keer wel af weten te maken, zijn ze moeilijk te kloppen.

 
Man of the match: Zinedine

 
Interview met Rowan:
De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie zit er weer op. Hoe vond je het gaan?
Het ging wel op zich maar jammer dat we onze eerste competitiewedstrijd alweer verloren hebben maar volgende week gaan we hopelijk wel winnen.

Hoe vond je dat je zelf hebt gespeeld?
Ik vond dat het best redelijk ging ook al was mijn conditie nog niet het beste maar dat komt nog wel.

Je bent een tijd geblesseerd geweest en onlangs op de training was het weer raak. Zo kom je natuurlijk moeilijk in een ritme. Maak je je daar zorgen over?
Net voor de winterstop was het weer mis gegaan maar gelukkig kon ik daarna goed herstellen Ja helaas was het op de training weer misgegaan maar nu gaat het alweer iets beter ik hoop dat het nu over is want als het zo door blijft gaan denk ik dat ik dit seizoen niet veel ga spelen dan dat zou jammer zijn.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Dat ik weer helemaal hersteld ben en dat ik meer speelminuten krijg.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Dat we moeten proberen nu top 3 te eindigen en hopen dat het nu beter gaat dan voor de winterstop.

 
Wist je dat?

  • Dit de eerste wedstrijd is waarbij we niet weten te scoren?
  • We hopen dat dit ook de laatste wedstrijd was?
  • We al een keer eerder dit seizoen tegen Susteren hebben gespeeld?
  • Dat we toen ook verloren hadden?
  • We met de energie die we nu hebben, de komende wedstrijd gaan winnen?
  • We gelukkig net de storm ontliepen die de dag na deze wedstrijd over Nederland kwam?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal