Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO19-1 tegen UOW’02 JO19-1

Afgelopen week zijn we een ronde verder gekomen in de beker door te winnen van Venlo. Kunnen we vandaag deze lijn doorzetten en weer eens winnen in de competitie? De tegenstander van vandaag is een tegenstander die we al een keer ontmoet hebben dit seizoen. Dat was tijdens het toernooi in het begin van het seizoen. We weten dus hoe ze spelen en dat zou het makkelijker moeten maken om ertegen te spelen. We zullen zien wat het wordt.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

MMC Weert begon goed aan de wedstrijd en kreeg een grote kans in de 4de minuut van de wedstrijd. Younes wist de lat te raken na een goede aanval van MMC Weert. UOW schakelde snel om en kwam terug met een grote kans, maar deze werd gekeerd door Quincy op de lijn en daarna in de rebound door Sten uit de lucht geplukt.

Het spel gaat gelijk op en de bal gaat goed rond aan beide kanten. UOW probeert gevaarlijk te zijn vanuit een counter, maar MMC Weert weet UOW de kansen goed te ontnemen. Via een ingooi van Max wordt er een overtreding gemaakt op Zinedine. Chakir eist de vrije trap op via een een-twee met Menaouar schiet hij direct op goal te schieten. UOW is hierdoor verrast en komt op achterstand. 1-0 voor MMC Weert in de 14de minuut van de wedstrijd.

Drie minuten later is er weer een nieuwe vrije trap voor MMC Weert. Tarik geeft de bal voor en Zinedine loopt de bal binnen. 2-0. Nog geen 2 minuten later is het weer raak voor MMC Weert. Menaouar schiet op goal en maakt de 3-0! UOW is het even helemaal kwijt en lijkt verslagen te zijn. De trainer van UOW grijpt in en komt met een wissel. Na deze wissel staat het beter bij UOW en nemen de kansen voor MMC Weert af.

Een goede onderschepping van de bal door Tarik zorgt voor een volgende grote kans. Tarik rent naar de achterlijn en geeft een scherpe voorzet. Deze wordt op een haar na door 2 man gemist, anders was het een zeker doelpunt. De bal gaat weer rond aan beide kanten en er gebeurt verder vrij weinig. UOW krijgt nog een kans op een doelpunt, maar Sten weet deze bal er goed uit te houden. Aan het einde van de eerste helft zet MMC Weert nog wat druk op UOW en creëert nog een paar kansen, maar deze leiden niet meer tot een doelpunt. Ruststand: 3-0.

Tweede helft:
UOW heeft besloten om meer van deze helft te maken en heeft aan het begin van deze helft meer balbezit. Toch is het MMC Weert in de vorm van Kylian die de kans krijgt om de score uit te breiden. Helaas schiet hij net naast.

UOW is op dit moment sterker en krijgt meer mogelijkheden op doelpunten, maar weet de bal nog niet tussen de palen te krijgen. Uiteindelijk lukt het ze om de bal dan toch in het doel te leggen. Via een knappe combinatie wordt de verdediging van MMC Weert uitgespeeld en is het 3-1 geworden.

MMC Weert heeft het momentum even verloren en ze moeten uitkijken dat het geen 3-2 wordt. Via combinatiespel komt MMC Weert weer terug in de wedstrijd en hangt eerder de 4-1, als de 3-2 in de lucht. Het spel golft nu op en neer, maar MMC Weert blijft de grootste kansen krijgen. Kylian scoort bijna een goal op een voorzet van Alain, maar de keeper weet deze kans tegen te houden.

Het spel zakt wat in aan beide kanten. Het lijkt erop dat beide ploegen tevreden zijn met deze stand.
Toch komt er nog 1 doelpunt voor MMC Weert. Kylian schiet op goal, maar deze bal wordt nog gekeerd. Reno pakt de bal op, op ongeveer 25 meter van de goal en schiet ineens de bal in de kruising. De keeper van UOW is kansloos. Eindstand: 4-1.

 

Goals:
Chakir, 1
Zinedine, 1
Menaouar, 2
Reno, 1

Assists:
Tarik, 1
Younes, 1
Kylian, 1

 

Man of the match: Zinedine

 

INTERVIEW met Reno:
Gelukkig weer een competitiewedstrijd gewonnen. Tevreden hierover?
Zeker, alleen jammer van het tegen doelpunt.

Je eerste doelpunt van dit seizoen, en wat voor een! Een schot van 25 meter afstand in de kruising. Wat ging er door je heen?
Veel blijdschap!

Je staat nu op het scorebord. Hoeveel goals of assists kunnen we nog van je verwachten dit seizoen?
Ik hoop veel.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Ver komen in de beker en spelen voor promotie.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
So naar het leger.

 

WIST JE DAT?

  • Chakir, Reno en Zinedine dit seizoen voor het eerst scoorden?
  • Kylian zijn eerst assist van dit seizoen had?
  • We al een keer eerder tegen UOW gespeeld hebben in de voorbereiding?
  • Er deze wedstrijd geen gele kaarten voor MMC Weert zijn gevallen?
  • Dit de 2de competitie zege is?
  • Maar dat we ook nog steeds voor de beker meedoen?
  • We volgende week helemaal naar Susteren moeten?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal

 

 
teamfoto_a1_26-10-2019