Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO19-1 – SJO Weltania Bekkerveld JO19-1

Afgelopen donderdag was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze werd ondanks een goede tweede helft helaas verloren. Maar, het seizoen is nog lang en er is dus nog niets verloren. Met de kermis in dit weekend willen we natuurlijk ook kermis op het veld zien. Schiettent op het doel van de tegenstander!

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

Een verwoestende regenbui in de opwarming zorgde nu niet voor een echte warme opwarming, maar daar had de tegenstander ook last van. Tijdens het begin van de wedstrijd was het gelukkig opgeklaard. De wedstrijd gaat gelijk op. Bekkerveld schiet naast goal, maar is nog niet echt gevaarlijk. MMC Weert moet zijn eerste kans nog krijgen. Bekkerveld krijgt de beste kansen, maar weet de verdediging van MMC Weert nog niet te verschalken.

Toch is het Bekkerveld die de score opent door een splijtende pass waarbij de verdediging weg wordt gespeeld.Twee minuten later krijgt Bekkerveld 5 opgelegde kansen die allen hadden moeten zitten. Sten in combinatie met de verdediging weten dit op miraculeuze wijze te voorkomen. Na 27 minuten kwam het eerste gevaar door MMC Weert, maar de keeper van Bekkerveld hield het schot van Zinedine tegen. Alsof dit een opmaat was, begint MMC Weert steeds meer kansen te krijgen en Bekkerveld minder.

Via de eerste corner van de wedstrijd voor MMC Weert, scoort MMC Weert via een een-tweetje met Menaouar en Chakir in de rechter benedenhoek.
Een later mooi uitgespeelde kans door MMC Weert wordt door de grensrechter van Bekkerveld afgevlagd voor buitenspel.
MMC Weert blijft druk zetten, maar weet niet meer te scoren in de eerste helft. Ruststand 1-1.

Tweede helft:
MMC Weert is het beste uit de startblokken en gaat verder waar het voor rust mee is geëindigd, namelijk druk zetten en schieten op het doel van Bekkerveld. MMC Weert heeft op dit moment het beste van het spel, maar Bekkerveld krijgt een enorme kans op de 1-2 via de counter. Via een flipperkast bij het doel van Bekkerveld gaat de bal er uiteindelijk na 3 keer in. 2-1 Voor MMC Weert.
Een counter van Bekkerveld zorgt voor een snelle 2-2, nog geen minuut later. Dat was echt wel balen voor MMC Weert. MMC Weert is het dan ook even kwijt en krijgt ook de 2-3 tegen. Ze krijgen wel een aantal grote kansen op de 3-3, maar Bekkerveld houdt ternauwernood de schoten tegen. Een verre uittrap van de keeper van Bekkerveld zorgt voor een één tegen één situatie met Sten. Deze doelpoging is niet tegen te houden door hem en Bekkerveld schiet de 2-4 binnen. Eindstand 2-4.

 

Goals:
Menaouar: 1
Osama: 1

Assists:
Chakir: 1
Tarik: 1

Man of the Match: Rens en Tarik

 

INTERVIEW met Rens:
Helaas niet gewonnen vandaag, maar toch een goede wedstrijd gespeeld. Hoe vond je het gaan?
Redelijk.

Er was veel wind vandaag. Heb je daar last van gehad tijdens het voetballen?
Nee, het was goed te doen.

Een zware week achter de rug, met afgelopen dinsdag een goede training, donderdagavond een wedstrijd tegen EVV en nu de wedstrijd tegen Bekkerveld. Tevens is de Kermis aan de gang. Is dat nog vol te houden?
Ja hoor, geen probleem.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
De top 5 van de competitie halen.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.

 

INTERVIEW met Tarik:
Helaas niet gewonnen vandaag, maar toch een goede wedstrijd gespeeld. Hoe vond je het gaan?
Van mezelf weet ik dat dit niet het optimale niveau is wat ik deze wedstrijd heb laten zien, ik kan meer. Helaas een slechte teamprestatie, wel moeten we doorgaan en vechten als team voor elkaar!

Er was veel wind vandaag. Heb je daar last van gehad tijdens het voetballen?
Nee, geen last.

Een zware week achter de rug, met afgelopen dinsdag een goede training, donderdagavond een wedstrijd tegen EVV en nu de wedstrijd tegen Bekkerveld. Tevens is de Kermis aan de gang. Is dat nog vol te houden?
Voor mij is het donderdag EVV geweest, vandaag Bekkerveld en in de avond in de zaal, tevens staat er morgen nog een wedstrijd met het 2e elftal op programma. Dit zorgt voor veel wedstrijdritme en een goede conditie. Verder is het geen probleem met de Kermis.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Als team is mijn ambitie om te promoveren en de finale van de beker te behalen, mijn persoonlijke ambitie is om me door te ontwikkelen en in het eerste elftal te komen.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
So na Dilano.

 

WIST JE DAT?

  • Bekkerveld een club is waar 1 speler van ons in het verleden heeft gespeeld? (Raadsel, welke speler heeft daar gespeeld?)
  • MMC Weert twee wedstrijden speelde in een paar dagen tijd?
  • De prof voetballers dit niet te doen vinden?
  • Sommige Bekkerveld spelers een introductiedag hadden in Eindhoven?
  • We benieuwd zijn hoe deze vergaan is?
  • Er in 5 wedstrijden al 6 verschillende mensen de “man of the match” zijn geworden?
  • Rowan zijn eerste officiële minuten maakt na een slopende longontsteking?
  • Deze wedstrijd 2 spelers de Man of the match geworden zijn?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal