Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO19-1 – FC Oda JO19-1

In de bekerronde hebben we al een keer tegen FC Oda gespeeld. Die wedstrijd werd in het voordeel van MMC Weert beslist (2-4 gewonnen). Nu spelen we thuis tegen FC Oda en de bedoeling is dat we deze wedstrijd natuurlijk ook winnen. Dat zouden de eerste 3 punten van de competitie zijn, dus het is MMC Weert er alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. FC Oda is deze keer meer compleet, maar heeft maar 1 wissel.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

FC Oda trapt af, maar weet de bal niet lang in het bezit te houden, waardoor MMC Weert een langere periode druk zet op het doel van Oda. De bal gaat mooi rond en er worden weinig fouten gemaakt. MMC Weert gaat toch een keer in de fout en krijgt een vrije trap tegen. FC Oda probeert hiervan te profiteren door direct op goal te schieten, maar Sten let goed op en vangt de bal makkelijk. Er wordt een counter door MMC Weert ingezet en in de 4de minuut van de wedstrijd komt MMC Weert al op voorsprong.

MMC Weert heeft het beste van het spel en ook de meeste kansen. Ze laten FC Oda niet in de wedstrijd komen en proberen FC Oda helemaal zoek te spelen. Dat lukt vrij aardig, want Oda is alleen doelgericht met hun vrije trappen, of de bal nu op de middenlijn ligt, of een stuk ervoor. Alle ballen gaan direct richting goal. Intussen komt FC Oda wat meer in de wedstrijd en worden ze gevaarlijker, maar MMC Weert staat goed te verdedigen en laat FC Oda niet op goal schieten.

MMC Weert krijgt een aantal corners mee en weet daarmee bijna de keeper van Oda te verschalken, maar een goede kans van Tarik gaat net over het doel. MMC Weert blijft sterk, maar we moeten niet denken dat we er al zijn. Een goal tegen en het zou weer gelijk staan, waardoor de wedstrijd compleet kan kantelen. FC Oda probeert middels lange ballen MMC Weert onder druk te zetten, maar deze worden opgevangen of weggewerkt door het middenveld of de verdediging van MMC Weert.

In deze wedstrijd wordt de bal sneller rond gespeeld en er wordt minder gedribbeld met de bal. Wordt er wel gedribbeld, dan ontstaan er wel kansen, maar is de kans ook groter dat het schot geblokt wordt door de tegenstander. Vanuit een ingooi van Max op Menaouar weet Menaouar te scoren. Bam! 2-0, net voor de rust. Komt FC Oda dit nog te boven?

Tweede helft:
Een beetje hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. MMC Weert heeft het meeste balbezit en valt aan. Echter, FC Oda speelt meer ballen op hun snelle linksbuiten en weet daarmee een paar keer gevaarlijk te worden. Het gaat hierdoor een keer bijna fout achterin door een te korte terugspeelbal op Sten. Hij let gelukkig goed op en ramt de bal naar voren. Dit moet niet te vaak gebeuren, anders glipt de overwinning nog uit de handen van MMC Weert.

MMC Weert brengt een aantal wissels in, maar het spel verandert hier niet echt door. MMC Weert blijft de sterkste ploeg. MMC Weert komt nog op een 3-0 voorsprong door een mooie assist van Fodil op Menaouar. Helaas weten ze de 0 niet vast te houden, want in de 93ste minuut van de wedstrijd moeten ze alsnog een goal incasseren.

Desondanks zijn de eerste 3 punten van de competitie binnen en kunnen we eindelijk omhoog klimmen uit het dal waar we in zaten. Dit geeft vertrouwen voor de komende periode. Eindstand 3-1.

 

Goals:
Tarik: 1
Menaouar: 2

Assists:
Menaouar, 1
Max, 1
Fodil, 1

Man of the Match: Menaouar

 

INTERVIEW met Milan:
De eerste 3 punten in de competitie zijn binnen. Tevreden hierover?
Ja, tuurlijk!

Je bent in de rust gewisseld, maar je hebt een hele goede eerste helft gespeeld. Hoe vond je het zelf gaan?
Als team speelden we wel goed, maar ik vond dat ik zelf nog niet goed genoeg speelde.

Een schouderblessure opgelopen in een andere wedstrijd heeft je een tijd aan de kant gehouden. Heb je daar tijdens een training of wedstrijd nog last van?
Nee, niet echt.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Zo hoog mogelijk eindigen.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.

 

WIST JE DAT?

  • We al zo vaak tegen FC Oda gespeeld hebben dat we de tel zijn kwijtgeraakt.
  • Dit een echte derby te noemen is.
  • We verwachten dat FC Oda nu een stuk meer compleet is als de afgelopen keer (tijdens de bekerwedstrijd).
  • Het blijft afwachten wat de tegenstander op het veld doet.
  • De eerste 3 punten van de competitie binnen zijn.
  • Menaouar bij alle 3 de doelpunten van vandaag betrokken was.
  • Hij hiermee op kop gaat in het doelpunten/assist klassement.
  • Volgende week de uitwedstrijd is vervroegd naar 13:20 uur !

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal