Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO17-01 – RKSVO JO17-1

De eerste wedstrijd van de competitie. We hebben al wel de bekerwedstrijden gehad, maar nu begint de competitie. We gaan zien of het MMC Weert lukt om goed aan de competitie te beginnen…

Eerste helft:
Veel lange ballen in het begin van de wedstrijd, waardoor het lastig was voor beide teams om in de wedstrijd te komen. Na een minuut of 10 komen de teams wat meer in hun spel en dat resulteert in kansen voor beide ploegen, waarvan MMC Weert de iets betere kansen krijgt, maar deze nog niet weet af te ronden.

Door een cadeau van de keeper van Ospel komt MMC Weert op voorsprong. Helpt deze goal om wat meer in het spel te komen? MMC Weert voert de druk op en alleen door de keeper van Ospel weet Ospel in deze fase in de wedstrijd te blijven.

Ospel krijgt wel een paar kansjes, maar deze zijn eenvoudig te verdedigen door MMC Weert. Een overtreding van MMC Weert op de hoek van de 16 meter zorgt voor een goede kans voor Ospel. Deze wordt echter over geschoten. MMC Weert krijgt de kans om rustig op te bouwen, maar kiest vaak voor de lange bal naar voren.

Goed combinatie spel van MMC Weert geeft ze de mogelijkheid om de verdediging van Ospel zoek te spelen en daardoor een goal te scoren en vrijwel meteen daarna een grote kans af te dwingen. 2-0 Voor MMC Weert! Het lijkt erop dat deze tweede goal de schroom van MMC Weert heeft afgegooid waardoor ze veel makkelijker voetballen. De ruststand is 2-0.

Tweede helft:
Een wissel bij Ospel. Bij MMC Weert spelen ze nog met dezelfde 11 als in de eerste helft. Het spelbeeld is aan het begin van de tweede helft, nog hetzelfde als in de eerste helft. MMC Weert valt aan en Ospel probeert vanuit de counter aan te vallen.

Een mooie duik van de keeper van MMC Weert voorkomt een zeker doelpunt van Ospel. Ospel heeft wat moeite om onder de druk van MMC Weert uit te voetballen en komt hierdoor zelf nauwelijks aan voetbal toe. Een uitstekende redding van de keeper van Ospel voorkomt de 3-0 van MMC Weert.

Wie weet het volgende doelpunt te maken?

Ospel heeft een betere fase en zet meer druk op MMC Weert en creëert een aantal kansen, desondanks weten ze de kansen niet te benutten. Ospel krijgt een mogelijkheid op een counter, maar verliest de bal op het middenveld. MMC Weert herovert de bal en speelt de bal binnen enkele seconden naar hun spits. Deze rond koelbloedig af. 3-0 Voor MMC Weert.

De eindstand is 3-0, men heeft heeft mooi de nul gehouden en de eerste 3 punten zijn binnen. Een goede start van de competitie!

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal

 

foto_mmc_jo17-1_rksvo_jo17-1