Hoofdsponsor

Verslag bekerwedstrijd MMC Weert JO19-1 – FCV-Venlo JO19-1

Vandaag de tweede ronde van de bekerwedstrijden. De wedstrijd moet gewonnen worden om uitschakeling in de beker te voorkomen. N.a.v. de vorige competitiewedstrijd hebben we nog wat goed te maken. Ik verwacht daarom niets anders dan de winst voor MMC Weert.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

Hoewel het volgens de buienradar droog zou blijven, stond er klein buitje aan het begin van de wedstrijd. Gelukkig was het niet koud, zodat de spelers geen last hadden van de kou en de regen. In het begin van de wedstrijd leek het voetbal lijkt wel pingpong, beide ploegen leden veel balverlies en passes kwamen niet bij de goede ploeg, of spelers aan.

Venlo had de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Sten houdt de bal links laag uit het doel. Er zijn maar weinig kansen aan beide kanten. Als MMC Weert al een kans krijgt, dan is de voorzet net niet goed genoeg, waardoor er niet op goal geschoten kan worden. Dan is er uiteindelijk toch een enorme kans voor Menaouar, 1 op 1 tegen de keeper. Helaas weet hij deze kans niet te benutten, waardoor het nog 0-0 blijft. De keeper van Venlo redt de bal.
De wedstrijd zit in het slot en heeft een doelpunt nodig zodat deze open wordt gebroken.

MMC Weert krijgt weer een kans. Een mooie actie van Menaouar zorgt voor een kans voor Osama, maar de keeper van Venlo redt weet opnieuw een doelpunt te voorkomen. Dan een counter voor MMC Weert. Een goede pass van Chakir op Osama. Doelpunt! Osama schiet de bal snoeihard binnen: 1-0 voor MMC Weert! De wedstrijd kan nu eindelijk beginnen!

Een vrije trap voor Venlo op 25 meter van goal zorgt voor een grote kans voor Venlo. Gelukkig staat de muur goed. De bal wordt in de muur geschoten. Wat volgt is nog een rebound voor Venlo, maar Sten weet de bal uit de kruising te plukken. MMC Weert komt meer en meer in de wedstrijd en krijgt meer kansen. We gaan uiteindelijk rusten met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft:
Venlo begint sterk aan de tweede helft en heeft meer balbezit begin van de tweede helft. Er gebeurt echter maar weinig. Osama krijgt op een gegeven moment een grote kans en schiet onderkant lat, net niet het doel van Venlo in. Dat zorgt ervoor dat MMC Weert weer meer balbezit krijgt en ook de meeste en grootste kansen.

Het spel wordt grimmiger. Er vallen een aantal gele kaarten, waardoor sommige spelers uit moeten kijken dat ze geen 2de gele kaart krijgen. Is de 1-0 voldoende voor de overwinning of weet Venlo nog terug te komen in de wedstrijd? In de 87ste minuut gebeurt het onvoorstelbare. Venlo komt op 1-1. Niet via henzelf, maar met hulp van MMC Weert. Dit wordt billen knijpen in de laatste minuten van de wedstrijd! Worden het penalty’s, of weet een van de twee ploegen nog de winst naar zich toe te trekken?

In de blessuretijd trekt MMC Weert aan het langste eind. Met een mooie aanval schiet Fodil de bal binnen via een assist van Zinedine. 2-1! MMC Weert is door naar de volgende ronde in de beker!

Goals:
Osama, 1
Fodil, 1

Assists:
Chakir, 1
Zinedine, 1

Man of the match: Chakir

INTERVIEW met Sten:
Een ronde verder in de beker. Tevreden hierover?
Erg blij dat we verder zijn in de beker! Tevreden over de wedstrijd ben ik echter niet, we hadden met een betere uitslag kunnen winnen.

Je bent een aantal keren op de proef gesteld door de tegenstander, maar echt gevaarlijk leek het niet. Het enige doelpunt tegen kwam van je eigen ploeg. Wat ging er door je heen?
Ik vond het erg vervelend, aangezien het doelpunt een gelijkmaker was en hij pas laat in de wedstrijd viel. Bij gelijkspel zou ik penalty’s moeten gaan keepen, spannend dus.

Keepers hebben een unieke rol in het team. Je bent immers de enige op die positie. Hoe moeilijk, of hoe makkelijk is het om daarmee om te gaan?
Als keeper voel ik een grote verantwoordelijkheid voor het team. Een foutje kan het team al snel de overwinning kosten. Het is soms best lastig om hiermee om te gaan.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk! Ik ga voor de promotie.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee

Wist je dat?

  • We weer een ronde verder zijn in de Beker?
  • We het niet al te moeilijk hadden vandaag, totdat er een eigen goal gemaakt werd?
  • We pas in de laatste minuten toch de winst binnen hebben gehaald?
  • Er 5 gele kaarten zijn gevallen aan de kant van MMC Weert?
  • We een scoringspercentage hadden van 17%? (Van onze eigen goals)
  • Het soms leek of we een andere sport aan het spelen waren (met beide teams), namelijk pingpong?
  • Dit was vanwege het vele balverlies kort achter elkaar aan beide kanten?
  • We hopen dat deze winst ons weer vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden?

Verslag ingezonden door: René Maréchal

 
foto_1

foto_2