Hoofdsponsor

Verslag bekerwedstrijd MMC Weert JO19-1 – DESM

MMC Weert JO19-1 wil dit jaar hoge ogen gooien in de beker en sommigen dromen zelfs van het winnen van de beker. Voordat het zo ver is, moeten er nog wat hordes overwonnen worden, te beginnen met de wedstrijd tegen DESM JO19-1. DESM is altijd een tegenstander geweest waarbij de uitkomst erg onbestemd was. De ene wedstrijd werd er dik gewonnen, terwijl de andere wedstrijd met best grote cijfers verloren werd.

Over de wedstrijd zelf:
Onder een warme deken van lucht ging de eerste bekerwedstrijd van start. MMC Weert tegen DESM. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd en dit leidde al snel tot een aantal mogelijkheden. DESM kwam niet echt aan de bal en wij konden de bal goed rondspelen. In de 12de minuut wist Tarik met een dribbel de achterlijn te halen om uiteindelijk de bal naar Younes te passen. Younes zag Menaouar vrij staan en Menaouar schoot onberispelijk binnen; 1-0 na 12 minuten. Een eitje op dit moment.

DESM kwam er nog niet aan te pas, maar wij wisten onze mogelijkheden niet om te zetten in schoten. Dribbels liepen vast en passes werden onderschept.Uit het niets speelde DESM een bal over de verdediging heen in de 30ste minuut en wist de uitkomende Sten met een boogbal te verslaan in de verre hoek. Lucky doelpunt.
Na dit doelpunt was MMC Weert van slag. Er werd niet meer gevoetbald en men had moeite om de bal in bezit te houden.
In de 40ste minuut leek er wel een kopie te zijn van de goal van DESM in de 30ste minuut. Wederom een bal over de verdediging die weer Lucky werd afgemaakt met een boogbal. DESM had op deze 2 goals na pas 2 redelijk grote kansen gehad maar stond intussen wel op voorsprong met 1-2, wat ook de ruststand werd.

In de rust werd door Dilano geprobeerd om de neuzen weer dezelfde kant op te laten wijzen. Dit ging nog niet echt zoals gewenst. De tegenstander was vaak langdurig aan de bal, waardoor wij achter de feiten aan liepen (en achter de bal dus).
DESM maakte gebruik van de mogelijkheid die ontstond toen Dilano in de 60ste minuut een verdediger eruit haalde voor een middenvelder; 1-3 DESM.
Dat het moeilijk zou worden bleek wel toen we een penalty mee kregen, maar deze werd helaas overgeschoten door Chakir.
Toch zou het nog spannend worden. In de 72ste minuut wist MMC Weert toch wat terug te doen door een uitstekend afstandsschot van Kylian; onhoudbaar voor de keeper.

Het noodlot leek toe te slaan toen DESM in de 77ste minuut de 2-4 maakte. De tijd was wel erg kort aan het worden en met DESM aan het tijdrekken zou het nog erg lastig zijn om nog iets te halen in eigen huis.
Fodil wist in de 84ste minuut de spanning terug te brengen door in een kluwen van spelers op goal te schieten en de keeper kansloos te laten.
De spanning werd alsmaar groter. De blessuretijd was aangebroken en omdat er nogal wat blessures waren aan de kant van DESM en vanwege de drinkpauze in verband met het weer, duurde de blessuretijd ongeveer 7 minuten.
In de 95ste minuut wist MMC Weert een corner te krijgen. Max nam de corner kort op Menaouar, die wist 2 keer een dribbel door te zetten en kreeg hierdoor een grote kans op een schot op goal. Hij liet deze kans niet onbenut en wist de 4-4 in het net te krijgen.
Dat het nog niet gedaan was bleek nog wel in de laatste minuut van de blessure tijd toen DESM nog een enorme kans op de 4-5 miste. Eindstand 4-4.

Ondanks een niet zo’n goede wedstrijd weet MMC Weert toch nog een punt te pakken en heeft nog alle kansen om door te gaan in de Beker. FC Oda wist niet van Laar te winnen, dus op dit moment is Laar onze grootste tegenstander.

We wensen de jongens met een blessure beterschap toe (Alain nog niet fit en Rowan ook uitgeschakeld).

Goals:
Menaouar 2
Kylian 1
Fodil 1

Assists:
Younes 2
Zinedine 1
Max 1

 

Zoals bij iedere wedstrijd waar ik verslag van doe, hier een interview met de “man of the match” Younes (of als die pas geweest is, een andere speler):

De eerste bekerwedstrijd is achter de rug. Hoe vond je het gaan?
Ik vond de 1ste bekerwedstrijd moeizaam. Ik verwachtte dat we de winst zouden pakken, maar jammer genoeg werd dit het niet.

Ondanks het verlies heb je een goede wedstrijd gespeeld. Met 2 assists en een paar kansen was je belangrijk. Hoe voel je je hierbij?
Ik voelde me wel belangrijk deze wedstrijd ondanks het gelijkspel. Dankzij de 2 assists van mij was ik toch nog een beetje tevreden met de wedstrijd.

We moeten met de beker over 2 wedstrijden ook tegen je oude club FC Oda. Zij hebben verloren tegen Laar met 2-4 vandaag. Hoe schat je onze kansen in tegen hun?

Ik schat de kansen heel hoog in. FC Oda vind ik persoonlijk een heel matig team dit jaar. Maar we moeten ze niet onderschatten.

Je bent 1 jaar naar FC Oda gegaan en nu ben je weer terug bij MMC. Wat is het grootste verschil tussen deze twee clubs voor jou?
Het verschil met FC Oda is dat ik betere spelers om me heen heb. En dat we voor de bovenste plekken spelen. Bij FC Oda was het vooral voor lijfsbehoud spelen

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Mijn ambitie dit seizoen is zo veel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.

 

Ook is er een interview met Dilano gehouden:

Je hebt pas een eigen huis gekocht samen met Joany, tevens train jezelf bij het tweede van MMC Weert en je werkt ook nog. Hoe kun je allemaal combineren met het trainen van de JO19-1?
Het is moeilijk te combineren. Soms moet ik het zelf voetballen laten vallen omdat het niet te combineren is. Maar vind het leuk om te doen dus geen probleem.

Vorig seizoen was je trainer van de JO17-1 van MMC Weert. Zie je verschillen in deze groep ten opzichte van afgelopen seizoen? Zo ja, welke vallen dan het meeste op?
Het tempo ligt natuurlijk een stuk hoger. De A1 is tevens ook een klasse hoger. Verder zijn het natuurlijk veel de zelfde jongens als vorig seizoen.

Er zijn hoge ambities neergelegd. Zo is er de wens om kampioen te worden en om hoog te eindigen in de beker. Heb je er vertrouwen in dat het lukt?
De spelers hebben erg hoog ingezet. Alleen maar goed dat ze ambities hebben. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en dan zien we wel hoe het seizoen loopt.

We zijn nu een paar weken aan de gang. Hoe vind je de wedstrijden tot nu toe gaan?
Wisselvallig. We kunnen in 5 minuten van heel goed, naar bizar slecht gaan. Die wisselvalligheid moet eruit. Als dat lukt zijn we moeilijk te verslaan.

Loop je ergens tegenaan wat je graag anders zou willen zien? Zo ja, wat dan?
Loop tot nu toe nergens tegen aan.

De eerste bekerwedstrijd is net gespeeld. Wat vind jij van deze wedstrijd? En hoe vond je je eigen team spelen?
Het was een matige wedstrijd van onze kant. Tegendoelpunten waren stuk voor stuk persoonlijke fouten. Maar desalniettemin hebben de spelers zich goed herpakt. Dat is dan weer positief. Alleen de volgende wedstrijd zal het beter moeten.

We hebben het al over de ambitie van het team gehad, maar wat is jouw ambitie voor dit jaar?
Mijn ambitie voor dit seizoen is zoveel mogelijk spelers door laten stromen naar de selectie. Je ziet toch dat dit de laatste jaren niet meer goed gebeurd en dat er veel spelers gaan lopen.

Hoe vind je de trainingen gaan? En, hoe vind je de opkomst op de trainingen?
Trainingen gaan goed. Opkomst is bijna 100%. Dus tegenover de laatste jaren is dat zeer goed.

We hebben veel man. Zelfs teveel om allemaal te mogen wisselen. Zo kun je blessures opvangen, maar als iedereen fit is, heb je een uitdaging. Hoe kun je iedereen tevreden houden en dat de jongens hun stinkende best blijven doen om voor elk punt te knokken?
We begonnen dit seizoen inderdaad met 21 man echter hebben we voor de eerste bekerwedstrijd al te maken met een iemand die is gestopt en 3 blessures. Zo zie je dat we elkaar toch allemaal nodig hebben.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nop.

 

Wist je dat?

 • Dat de spelers het best wel alleen afkunnen, maar ze nog beter hun best doen wanneer ze van alle kanten langs de kant worden toegejuicht? (Bedankt trouwens aan alle trouwe supporters tot nu toe.)
 • De huidige keeper eigenlijk nog een B-speler is en daarmee de jongste van het veld?
 • Mitchell de trainerscursus aan het volgen is en in de toekomst op eigen benen vele prijzen wil gaan pakken?
 • JO19-1 Een geweldige staf heeft?
 • En ook geweldige spelers?
 • Er in de wedstrijd tegen DESM 438 keer geprobeerd is om naar elkaar over te spelen?
 • Dat Chakir hier een aandeel heeft van 65 pogingen?
 • Er een doelpunt percentage is van 24%?
 • De tegenstander dit helaas heeft overtroffen naar 27%?
 • We maar 3 corners hebben weg gegeven?
 • We ook maar 3 corners hebben mee gekregen?
 • Maar we daar wel 1 keer van uit gescoord hebben?
 • Vanaf de Bekerwedstrijden (vriendschappelijke wedstrijden niet meegeteld) de goals en assists die gemaakt worden meetellen voor de prijs aan het einde van het seizoen voor degene die de meeste punten heeft uit een combinatie van deze goals en assists?
 • Dit ook geldt voor degene die het vaakst de man of the match wordt?
 • Dit natuurlijk totaal geen druk legt op de spelers, want ze weten dat ze allemaal kans maken op een van deze felbegeerde prijzen (beschikbaar gesteld door de sponsor van JO19-1).
 • We de spelers en de staf ontzettend veel succes wensen in de beker en in de competitie?

foto-jo19-1_klein

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal