Hoofdsponsor

Verslag bekerwedstrijd MMC Weert JO17-01 – RKSVN JO17-1

Waar MMC Weert JO19-1 al door naar de volgende bekerronde is moeten de mannen van MMC Weert JO17-1 nog flink aan de bak. In principe hebben ze het nog in eigen hand, maar dan moet er wel met 4 doelpunten verschil gewonnen worden van RKSVN om zeker te zijn van een volgende ronde beker. Dat zou wel goed uitkomen, want met 21 man in de selectie kan helaas niet iedereen iedere keer spelen. De wedstrijd werd woensdagavond 18 september om 20:15 uur gespeeld en zal daardoor tot een tijd doorlopen waarop een groot aantal spelers normaal gezien al in bed zo kunnen liggen…

Over de wedstrijd zelf:
MMC Weert geeft weinig weg in het begin van de wedstrijd en heeft het meeste balbezit. De wedstrijd speelt zich voor 90% op de helft van de tegenstander af. MMC Weert denkt hiervan te profiteren en scoort, maar helaas wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel. Ze laten zich echter niet uit het veld slaan en scoren 2 minuten later nog eens, nu wel geldig. RKSVN zet meer druk na dit doelpunt en maakt na 3 minuten de gelijkmaker. Goed uitkomen van de keeper van RKSVN voorkomt een doelpunt van MMC Weert in de 17de minuut.

Het spel golft nu op en neer, met kansen voor beide teams. RKSVN counter na een goede aanval van MMC Weert en weet met een goed schot in de verre hoek de 1-2 te maken. Lang kan RKSVN niet genieten van de voorsprong, want MMC Weert speelt met een mooie actie de keeper van RKSVN uit en scoort de 2-2.

Met een weergaloze actie weet de rechts buitenspeler van MMC Weert een verdediger uit te spelen. Voorzet op maat, doelpunt! Ten minste, dat dachten we. De grensrechter van RKSVN keurt voor de 2de keer een doelpunt wegens buitenspel af. MMC Weert wordt weer sterker, maar weet de kansen niet te benutten. De ruststand is 2-2.

In de tweede helft lijkt MMC Weert het beste uit het kleedlokaal te zijn gekomen, want al na 3 minuten komen ze op een 3-2 voorsprong. RKSVN weet via een corner nog gevaar te creëren, maar de grootste kansen blijven voor MMC Weert. Toch blijft het voor MMC Weert uitkijken dat RKSVN niet uit een onbewaakt moment de gelijkmaker scoort.

MMC Weert krijgt kans na kans echter weet deze niet te benutten. RKSVN loert op deze momenten op de counter, doch weet er niet echt van te profiteren. Een 3de buitenspel goal inmiddels van MMC Weert. Scoren kunnen ze wel, maar helaas uit een buitenspel positie. De 3-3 kon niet op een slechter moment vallen, maar RKSVN komt weer op gelijke hoogte. Het blijft een doelpuntrijke wedstrijd, want MMC Weert komt weer op voorsprong.
Een vrije trap een meter of 5 buiten de 16 biedt een goede kans voor RKSVN. De muur en de keeper voorkomen in eerste instantie de 4-4, maar bij de opbouw van MMC Weert gaat het mis en komt RKSVN weer naast MMC Weert.

Krijgen we dan toch nog een winnaar?
Je merkt dat MMC Weert koste wat kost wilt winnen, want ze brengen een aanvaller in ten koste van een verdediger. Het spel wordt wel onrustig. Beide ploegen proberen met snel spel de tegenstander dol te draaien, maar dit komt niet altijd ten goede aan het spel.
Ondanks alle kansen weet MMC Weert niet van het veldoverwicht te profiteren en houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Even leek het erop dat RKSVN de overwinning wist te stelen, maar MMC Weert komt in de laatste minuut nog terug op 5-5. De mannen van MMC Weert JO17-1 zijn helaas niet door in de beker.

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal