Hoofdsponsor

Verslag bekerwedstrijd FC Oda JO19-01 – MMC Weert JO19-01

Vorige week werd er gewonnen door MMC JO19-01 tegen SV Laar JO19-01. Dat was hard nodig omdat we anders al waren uitgeschakeld in de beker. Nu is nog steeds alles in eigen hand. Het “enige” wat we hoeven te doen is winnen vandaag tegen FC Oda JO19-01. Mochten we gelijk spelen dan zijn we afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd SV Laar JO19-01 tegen DESM JO19-01. Laten we hopen dat dit niet nodig is en dat we net als in de 2de helft van vorige week we ons niveau halen.

Over de wedstrijd zelf:
MMC Weert komt vroeg op voorsprong in de 3de en 9de minuut en weet hierdoor FC Oda flink onder druk te zetten. Ze spelen de meeste tijd op de helft van de tegenstander en Sten heeft nog niets te doen gehad. Oda weet een paar keer goede acties te maken, maar MMC Weert blijft het meeste balbezit houden. Oda probeert wel met een lange bal de verdediging te verschalken en wist daardoor een paar gevaarlijk te worden.

Sten weet echter de nul te houden door goed zijn doel te verkleinen. Oda tankt hier vertrouwen uit en zet meer druk op MMC Weert. Helaas voor ODA vinden ze de deksel weer op de neus door een doelpunt in de 30ste minuut van MMC.
Oda komt terug door een goede vrije trap in de 33ste minuut. Deze zorgt voor onrust achterin en ze weten hiervan te profiteren door de 1-3 in te tikken. Ruststand: 1-3.

Oda komt goed uit de kleedkamer en begint sterk aan de 2de helft door meteen een corner te versieren. Deze wordt door MMC Weert afgeslagen en wat volgt is uiteindelijk een grote kans voor Tarik waarbij hij de keeper van Oda tot een goede redding dwingt. Oda slaat terug en creëert zichzelf een goede mogelijkheid omdat MMC Weert even 1 op 1 achterin stond. Sten redt op het uiteindelijke schot.

MMC Weert heeft het beste van het spel, maar Oda weet met vlagen goed spel het MMC Weert soms erg moeilijk te maken. Zeker als MMC Weert na 75 minuten met 10 man komt te staan omdat Younes uitvalt met kramp en Dilano alle wissels heeft opgebruikt. Oda profiteert hiervan in de 80ste minuut door de 2-3 te maken en maakt het nog een spannende wedstrijd in de laatste 10 minuten. MMC Weert weet uiteindelijk de wedstrijd in het slot te gooien door in de 91ste minuut de 2-4 in te tikken. Hiermee winnen ze de wedstrijd en zijn ze door in de beker!

Goals:
Menaouar: 1
Fodil: 2
Osama: 1

Assists:
Younes: 2
Tarik: 1
Menaouar: 1

Man of the Match: Chakir

 

INTERVIEW met Mike
Je hebt naar deze bekerwedstrijd gekeken. Hoe vond je het gaan?
Ik kwam de laatste 30 minuten kijken. De uitslag was goed, maar wel veel gemiste kansen.

Helaas ben je al een hele tijd geblesseerd. Waar heb je momenteel last van?
Een hernia.

Denk je dit seizoen nog een comeback te maken bij de JO19-1?
Nee, daar ga ik niet vanuit.

Ondanks dat je momenteel niet kunt spelen. Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Fit worden.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.

 

WIST JE DAT?

  • Oda speelt standaard met vijf 2dejaars JO17 spelers en vandaag met nog twee 1stejaars JO17 erbij wegens blessures en een schooluitje van spelers van FC Oda.
  • Milan, Rens en Rowan zijn nog te geblesseerd om te spelen. Of Mike nog in actie komt is onzeker, want hij zit met een hernia. Alain maakt vandaag zijn eerste minuten op het veld na zijn blessure op het toernooi in Urmond.
  • We vandaag 34 keer richting goal geschoten, waarvan 12% in het net belandde?
  • Fodil, Menaouar en Younes zowel vandaag als vorige week op het scorebord staan qua assists en doelpunten?
  • We wel 15 corners mochten nemen tegen FC Oda?
  • We in de beker al 12 keer gescoord hebben?
  • We al 3 verschillende spelers hebben die man of the match zijn geweest?
  • Volgende week de competitie begint?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal

 
20190914_foto_verslag_a1-jeugd_05