• We zijn nog een aantal weken verwijderd van de officiële start van het seizoen en afgelopen weekend zijn onder andere de wedstrijden van de 1e fase in de categorie B (beker) bekend gemaakt.

  Op zaterdag 2 september worden in bijna alle districten de eerste wedstrijden met de vernieuwde spelregels gespeeld en ieder team weet nu tegen wie zij deze wedstrijd spelen.

  In navolging van onder meer deze ontwikkelingen is de KNVB in het seizoen 2022/‘23 in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B) gestart met een pilot rondom vernieuwde spelregels in Noord en West 1. De resultaten zijn positief.

  Uitkomsten onderzoek

  Uit het onderzoek blijkt dat de ervaringen van alle betrokkenen positief zijn. Zo vindt een meerderheid van de JO13 spelers de vernieuwde spelregels (heel erg) leuk, makkelijk en eerlijk. Ook bij de coaches, trainers, teammanagers en scheidsrechters heeft de meerderheid een voorkeur voor de nieuwe spelregels, omdat deze bijdragen aan de pijlers aantrekkelijkheid, eerlijkheid en sportiviteit. Wil je meer weten over de resultaten? Klik dan hier: https://www.knvb.nl/nieuws/assist-wedstrijdsecretarissen/assist-wedstrijdsecretarissen/67671/eerste-resultaten-pilot voor een uitgebreider artikel.

  Vervolg pilot

  De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waar spelers/speelsters met plezier steeds beter leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Daarom is er besloten om de pilot verder uit te breiden.

  Vanaf seizoen 2023/’24 wordt:

  • In alle districten in de leeftijdscategorie JO13 in de categorie B de vernieuwde spelregels gehanteerd. Bij de MO13 teams geldt dit voor alle competities, zowel de Hoofdklasse (categorie A) als de 1e en 2e klasse (categorie B).
  • Daarnaast gaan O14 teams uitkomend in de categorie B in district Noord en West 1 spelen met de vernieuwde spelregels.
  • Ook gaan we in categorie A (hoofdklasse/divisie) verder met het testen van de spelregels tijdens oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien.

  Door de KNVB is een infographic samengesteld met daarin een complete uitleg over de nieuwe spelregels.

  infographic-pilot-vernieuwde-spelregels

  Of kijk onderstaande video

  Voor deze pilot hebben is een speciale pagina ingericht op de website van de KNVB en deze is te vinden via: www.knvb.nl/vernieuwdespelregels.

   

  Vernieuwde spelregels JO13 1