Hoofdsponsor

MMC Weert JO17-1 overtuigend Winterkampioen

De wedstrijdvoorbereiding startte om 12:45 uur. Nadat iedereen aanwezig was hebben we een goede basis gelegd met de pasta maaltijd, die kok Geert voor ons had klaargemaakt. Geert bedankt, het smaakte prima!

Na de wedstrijdbespreking, een goede warming-up begon de wedstrijd tegen Haelen om klokslag 15:00 onder leiding van Wil van Roy. MMC Weert startte gedreven aan de wedstrijd en na 6 minuten scoorde Tom na een steekpass van Alex al de 1-0. Uit een mooie aanval over rechts schoot Quinten uit een voorzet in de 28e minuut de 2-0 binnen. Haelen zette daar nauwelijks iets tegenover en Luuk besliste op slag van rust na een sprint van 70 meter uit wederom een voorzet, dit keer van Mo, eigenlijk al de wedstrijd: 3-0.

MMC Weert kwam zeer sterk uit de kleedkamer en binnen 10 minuten na de rust was de pot gespeeld: Mo, Youssef en een eigen goal van Haelen zorgden voor een 6-0 stand. De verdediging van MMC Weert stond als een huis en de hele wedstrijd was de ploeg overduidelijk de betere ten opzichte van de nr.2 Haelen. Tommie hield de nul, dankzij twee klasse reddingen. MMC Weert had genoeg aan een gelijkspel en kon met een gerust hart de wisselspelers ook hun speeltijd gunnen.

Helaas begonnen zich buiten de lijnen wat vervelende dingen af te spelen, waardoor de aandacht van de toeschouwers niet meer op het veld was. Daar was niets aan de hand: er werd fair gespeeld en Wil van Roy leidde de wedstrijd in goede banen. Het is zeer wrang dat de trainersstaf van Haelen zich liet beïnvloeden door deze taferelen, erg onsportief gedrag vertoonde en hun ploeg van het veld haalde. MMC Weert bleef verbouwereerd achter en wist eigenlijk niet wat te doen, waardoor de wedstrijd in de 70e minuut wel een erg abrupt einde kende. Hierdoor werden de spelers de dupe van beslissingen als gevolg van onacceptabel gedrag van nota bene volwassenen en lieden van buiten de club. MMC Weert mocht zich ondanks dit vervelende einde van de wedstrijd de zeer terechte kampioen noemen.

Er werden 8 wedstrijden gewonnen en 3x gelijk gespeeld. Daarnaast werd er veruit het meeste in deze klasse gescoord: 53x. De ploeg bleef ook in de beker -en oefenwedstrijden ongeslagen. Een fantastische prestatie van de hele spelersgroep en de staf.

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige reeks en als bekroning het zeer verdiende kampioenschap!

Verslag door Peter Truijen

 
foto_1

foto_2

foto_3

foto_4

foto_5

foto_6

Meer Teams...
 • Lees meer
  MMC Weert 1 speelt THUISWEDSTRIJD op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel
  3 oktober 2019
  MMC Weert 1 speelt op zondag 6 september 2019 de THUISWEDSTRIJD op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel !
 • Lees meer
  MMC Weert 3 wint Kampioensfeest
  30 mei 2019
  "Ut Tertj" blijft dit seizoen maar prijzen binnen harken want na 3 periode titels en een Kampioenschap winnen ze...
 • Lees meer
  Foto verslag MMC Weert JO17-1 tegen OVCS JO17-1
  26 mei 2019
  Op 25 mei 2019 kwam OVSC JO17-1 op bezoek bij MMC Weert. Fotograaf Frans Gaj van OVSC heeft geprobeerd...