Hoofdsponsor

Het Nieuwe Pupillenvoetbal bij MMC Weert

Het Nieuwe Pupillenvoetbal bij MMC Weert

De KNVB en MMC Weert zijn in deze periode druk bezig met de nieuwe wedstrijdvormen Pupillenvoetbal. Jan Vaas (namens het Bestuur), Henk Sijmkens en Bert van Pelt  (coördinatoren E en F jeugd) waren aanwezig bij de speciale informatie bijeenkomst.  Daarna hebben zij de betreffende leiders en trainers van onze club bijgepraat.  Op zaterdag 17 december (aanvang 9:30 uur) aanstaande wordt er vervolgens op ons sportpark een Pilot georganiseerd. Op die dag gaan we het Nieuwe Pupillenvoetbal testen. Een zaterdagochtend anno 2017/2018 simuleren. Samen met de voetballertjes, het kader en overige betrokken.

mini-fjes_600x764
knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-1_425x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-2_428x600

Wat is het idee?
Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. De bal is, zoals Johan Cruijff ooit zei, een essentieel onderdeel van het voetbal. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen van 5 tot en met 11 jaar aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes.

knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-3_428x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-4_248x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-5_428x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-6_428x600

knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-7_428x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-8_428x600 knvb_flyer_nieuwe_pupillenvoetbal-9_428x600

Waarom?
In het kader van het plan ‘Winnaars van Morgen’ deed de KNVB uitgebreid onderzoek naar de optimale wedstrijdvormen voor pupillen. Daarbij is onder meer gekeken naar experimenten, het buitenland en naar andere sporten. Het uitgangspunt was altijd het voetballertje zelf: wedstrijdvormen die het beste aansluiten op hun plezier en ontwikkeling.
Uit het onderzoek blijkt dat door de nieuwe wedstrijdvormen voetballertjes op jonge leeftijd meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat de nieuwe wedstrijdvormen een positief effect hebben op het spelplezier.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze belangrijke dag bij te wonen.
We beginnen zaterdag 17 december om 9.30 uur.
De voetballers worden verder geïnformeerd via hun leiders.

Heeft u vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Bert van Pelt  (aavanpelt@gmail.com)

Mocht u zich verder willen verdiepen in de materie dan verwijzen wij u voor verdere informatie naar de website van de KNVB.

Meer Teams...
 • Lees meer
  MMC Weert JO17-1 overtuigend Winterkampioen
  9 december 2019
  MMC Weert JO17-1 overtuigend Winterkampioen. Van harte gefeliciteerd met deze geweldige reeks en als bekroning het zeer verdiende kampioenschap!
 • Lees meer
  MMC Weert 1 speelt THUISWEDSTRIJD op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel
  3 oktober 2019
  MMC Weert 1 speelt op zondag 6 september 2019 de THUISWEDSTRIJD op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel !
 • Lees meer
  MMC Weert 3 wint Kampioensfeest
  30 mei 2019
  "Ut Tertj" blijft dit seizoen maar prijzen binnen harken want na 3 periode titels en een Kampioenschap winnen ze...