• Vandaag waren we op bezoek bij FC Woezik, op 1 uur rijden van Weert in Wijchen. Onder deze keer een stralende zon konden we onze competitie wedstrijd spelen.
  Bij FC Woezik aangekomen was het zoeken naar een kleedkamer, uiteindelijk na 1 km wandelen, konden we terecht op het achterste veld, alwaar de meegereisde supporters op de tribune konden plaatsvinden. De wedstrijd werd opgenomen, want de vader van Timo (Ivar) had een statief meegenomen en besloot om onze wedstrijd op te nemen.
  Op papier was het een makkelijke winst voor ons, immers FC Woezik had maar 1 punt behaald. Maar, de bal is rond en voetbal is niet te voorstellen dus, de uitkomst was lang niet zeker.
  Het veld was een kunstgras veld, maar dit leek mee rop een mat waar de haren van waren verwijderd. Ontzettend glad en de bal schoot meteen 10 meter door bij het kleinste tikje.

  MMC heeft meteen een punt, want we hebben de toss gewonnen!
  FZ Woezik is aan het begin van de wedstrijd meer aan de bal en krijgt ook de eerste corner van de wedstrijd. FC Woezik krijgt ook eerste kans, maar Julian weet het schot te keren en voorkomt een vroege voorsprong van FC Woezik.
  Toch krijgt MMC de eerste grote kans van de wedstrijd, Ilias schiet na een mooie rush de bal voorbij de keeper maar helaas voor MMC op de lat. Dit leidt een goede periode voor MMC in, met veel balbezit, maar dan toch weer een pass die niet aan komt, dat brengt MMC toch wel vaak in de problemen. Het is dat FC Woezik nog niet scherp staat en zelf ook niet goed speelt.
  FC Woezik verdedigt met klem en daar komt MMC nog niet doorheen.

  Een vrije trap van een meter of 20 wordt door Ilias net naast de goal geschoten. Gezien het aantal kansen verdient MMC wel een voorsprong. MMC geeft bijna niets weg achterin, maar weet ook de kansen die ze zelf creëren niet af te maken. Dat is jammer, want op deze manier blijft FC Woezik in de wedstrijd en blijven ze geloven in de overwinning.

  FC Woezik krijgt ook een vrije trap op een mooie afstand. Net als Ilias weten ze de ruimte naast de goal te vinden in plaats van de ruimte tussen de palen. Het blijft 0-0 halverwege de eerste helft.
  De bal wordt achterin goed rondgespeeld, maar voorin komt de bal niet. Dat komt omdat FC Woezik vaak de bal onderschept en dan moet MMC weer opnieuw gaan opbouwen.

  Uit het niets schiet FC Woezik op goal en weet de bal achter Julian in het net te krijgen. Ongeloof bij de spelers van MMC. We staan achter na 25 minuten! MMC mist de inzet om te willen winnen en weet daardoor de belangrijke laatste passes niet goed te krijgen. We lopen daardoor steeds achter de bal aan en kunnen daardoor niets meer gevaarlijks creëren. Als we al een kans krijgen in deze periode, dan staat de aanvaller buitenspel en is er een kans verkeken.

  Aan het einde van de eerste helft komt Timo nog gevaarlijk bij de goal. Zijn schot wordt echter verwerkt tot een corner. Deze is niet succesvol, maar leidt wel een tegenaanval in van FC Woezik waar Julian ternauwernood nog kan redden.
  We gaan rusten met 1-0 voor FC Woezik. Het is te hopen dat we in de tweede helft wat meer rust in het spel krijgen en wat meer pit aan onze kant.

  De tweede helft begint met een aftrap van ons.
  Helaas komt de wind wat opzetten en is het ietsje pietsje minder aangenaam om buiten te staan (voetballen).
  Het spelbeeld aan het begin van de tweede helft is niet gewijzigd. MMC is meer aan de bal, maar weet de bal niet voorin bij de spitsen te krijgen. Het lijkt soms een beetje op tafeltennis, waarbij de bal continue van tegenstander wisselt.

  Qua kansen kun je een kanon afschieten aan het begin van deze helft. Na 10 minuten is er aan beide kanten nog niet op goal geschoten.
  Op een gegeven moment wordt de schoen van Ilias uitgetrapt. Voordeel volgens de scheidsrechter, maar echt voordeel was er niet. Wanneer Ilias vervolgens de bal blokt, wordt er afgefloten omdat de “uitrusting niet in orde was”.

  Ilias krijgt wederom een kans op een schot op goal middels een vrije trap, maar deze vrije trap wordt helaas ook net naast gemikt.

  Met nog iets meer als 15 minuten te gaan moet MMC het hebben van een paar fraaie acties, zoals een hakje van Vince en mooie pass van Ilias. Helaas komt er niets uit, maar de acties waren mooi.
  De tijd begint te dringen voor MMC om nog iets van deze wedstrijd te maken en de negatieve spiraal e doorbreken. Als MMC deze wedstrijd verliest, betekent dat een derde verliespartij op rij. Weliswaar iedere keer met het kleinst mogelijke verschil, maar daar koopt MMC niets voor.

  Edmylson valt uit met kramp en Nure komt binnen het spel.
  MMC heeft ook in deze helft de meeste kansen gekregen, maar weet de score niet open te breken.

  Komende woensdag is er een oefenwedstrijd, hopelijk is dat een keerpunt voor MMC en worden de komende wedstrijden daarna weer gewonnen zoals in het begin van de competitie.