Hoofdsponsor

Geschiedenis

MMC Weert is een sterke, hechte vereniging die een sociaal maatschappelijke functie vervult en een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van het woongebied "Weert-Zuid". Sportpark "de Graswinkel" ligt in de wijk "Graswinkel" in Weert-Zuid.

De club heeft momenteel ongeveer 600 leden, 8 seniorenteams (incl. 1 dames en 2 veteranenteams) en een bloeiende jeugdafdeling met twee JO19-teams, twee JO17-teams, een JO17-meisjes-team, drie JO15-teams, vier JO13-teams, vier JO11-teams, vijf JO09-teams en een JO07-team.

Het eerste team speelt in de 3e klasse B van het district Zuid II, het JO19-1 team komt uit in de 4e divisie, de JO17-1, JO15-1 en JO13-1 teams komen allen uit in de Hoofdklasse.


DE HISTORIE VAN MMC WEERT
MMC Weert is in 2006 ontstaan door samenvoeging van SV Moesel en VV Megacles. Goede afspraken vormden de basis voor 2 clubculturen die elkaar prima aanvullen. Op 18 maart 1932 werd door medewerkers van de Tricotagefabriek "de Bera" met 38 leden een voetbalclub opgericht; Wit-Zwart'32. Aangesloten bij de Limburgse Voetbal Bond kende Wit-Zwart al snel enkele successen. In die jaren, voor het invoeren van het betaald voetbal, speelde men op het èèn na hoogste niveau.

In 1944 verlieten enkele jeugdige mensen de club en richtte samen met enkele echte "Moesel-mensen" de 2e vereniging van Weert-Zuid op; MSVM (Moeselse Sport Vereniging Moesel). Beide verenigingen veranderden èèn maal van naam. De naam Wit-Zwart'32 werd in 1962 verruild voor Megacles en in 1971 werd MSVM veranderd naar SV Moesel. In 2006 wordt de laatste naamswijziging een feit als beide verenigingen omgesmolten worden naar de nieuwe club MMC Weert.
De sportieve successen in het verleden mogen zeker genoemd worden. Megacles was in de jaren 70 een goede 1e-klasser, gevolgd door een hele periode in de 2e klasse. Uiteindelijk in de jaren 80 en 90 werd vooral geacteerd in de 3e klasse.

SV Moesel speelde vooral in de Limburgse Afdeling. In de jaren 80 kende de club sportief gezien goede jaren. In 5 jaar tijd werden 3 kampioenschappen gevierd. Uiteindelijk werd er 1 jaar in de 2e klasse gespeeld. Eind jaren 90 kwamen Megacles en Moesel elkaar vaker tegen in de 4e en 5e klasse. Via de nacompetitie promoveerde in 2006 ons eerste elftal naar de 4e klasse. Na 3 zeer succesvolle seizoenen werd MMC Weert 1 in het seizoen 2009-2010 ongeslagen kampioen, zodat MMC Weert nu uitkomt in de 3e klasse.
Met een nieuwe naam, een nieuw logo en nieuwe clubkleuren zijn we een grote en sterke vereniging die een sociaal maatschappelijke functie vervult en een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van het woongebied "Weert-Zuid".

MMC Weert is een vereniging met duidelijke kernwaarden; gezelligheid, saamhorigheidsgevoel, sociale veiligheid (met name voor de jeugd) en duidelijkheid in normen en waarden. Het is een vereniging waarbij prestaties op het voetbalveld zeer belangrijk zijn, maar waarbij die prestaties wel samen dienen te gaan met een gezellige sfeer op en buiten het veld, zowel binnen als buiten de verenigingsmuren.

MMC Weert heeft een duidelijke technische ambitie en streeft ernaar om met het eerste elftal structureel in de 2e of zelfs in de 1e klasse KNVB te gaan spelen. Belangrijk hierbij is dat men ernaar streeft om dit te realiseren met een selectie die uit minimaal 75% (deels) zelf opgeleide spelers zal bestaan. Een goede en gedegen jeugdopleiding is daarom een belangrijke onderdeel van de club.