Hoofdsponsor

Verslag van het E-Kamp 2018 van MMC Weert

Op vrijdag 8 juni was het dan eindelijk zover! Het weekend waar alle E-junioren al lange tijd naar uitgekeken hadden; het E-kamp

We verzamelden in de vroege avond en alle papa’s en mama’s Waren druk in de weer om het luchtbed van zoon- of dochterlief in orde te maken. Op de vraag of daar de betreffende nacht ook echt op geslapen is, zullen we maar geen antwoord geven. Nadat de slaapplekken in gereedheid waren gebracht, konden de kinderen afscheid nemen van hun ouders. Hoewel het in een aantal gevallen vooral andersom het geval was…

Daarna kregen de kinderen meteen hun eerste verrassing; een snoepzak! De mondjes gingen dus hevig op en neer, wat het uitleggen van de kampregels een stuk eenvoudiger maakte. Daarna kregen de kinderen te horen voor welk WK-land ze de komende dagen uit zouden komen; Duitsland, Spanje, België, Argentinië, Brazilië of Frankrijk. Ze gingen druk aan de slag om de vlag van hun eigen land te schilderen op een groot doek en tevens bedachten ze hun eigen jel om zo de eerste punten voor hun eigen land in de wacht te slepen. Daarna stond de eerste spelactiviteit op het programma…

Hét WK-voetbal op het E-kamp! Ieder land moest de eer verdedigen tegen de andere landen om zo de grote winnaar van de avond te worden. Na een aantal bloedstollende wedstrijden, trillende handjes, nagelbijtende coaches, eigen doelpunten, noem het maar op… werd uiteindelijk België de grote winnaar van het toernooi! Daar werden belangrijke punten gescoord. Daarna volgde de loterij, waarbij iedereen een prachtige prijs in de wacht sleepte. Van een voetbal tot een waterpistool, van een badminton set tot een waveboard; het was allemaal te winnen in MMC’s prijzenpaleis. Daarna gingen we de dag gezellig afsluiten met een kampvuur en de daarbij horende warme chocolademelk.

Ook volgde er de nodige grappige moppen met soms een wat minder smakelijk tintje; ‘die moppen heb ik van papa en mama geleerd!’, was veelal de reactie dan… Daarna was het tijd om te douchen en… tja, ‘te gaan slapen’. Waar de leiding langzaam maar zeker afdroop richting de kleedkamers om hun uurtjes nachtrust te nemen, gingen de kinderen vrolijk door tot in de late én de vroege uurtjes. Het ontbijt werd al klaargemaakt en sommige kinderen hadden de eerste slaap nog niet gevat.

Het mocht de pret van de tweede dag niet drukken. De afspraak was dan ook zoals ze dat op het plat Wieërts zeggen; ‘soavus eine vent, smêrges eine vent’. Oftewel; hoe laat je het ook maakt, zaterdag doe je netjes mee aan alle activiteiten! Gezegd moet worden dat de kinderen dit, in tegenstelling tot sommige vorige jaren, uitstekend deden. Er hing de hele dag een aangename sauna temperatuur op het sportpark, wat de vermoeidheid nog wat extra aanwakkerde. Toch verliep ook deze dag erg actief mét natuurlijk heel veel water.

Er werd een penaltytoernooi gehouden, waarbij de kinderen penalty’s mochten nemen op de keeper en tevens aanvoerder van MMC Weert 1: Loek Jacobs. Het lukte veel kinderen om meerdere keren te scoren, maar niemand was opgewassen tegen dé nummer een penaltykiller Batan Kaya. Na het intensieve sporten deze middag, konden de waterspellen natuurlijk niet uitblijven. Eindelijk konden we knoeien met water en konden we elkaar ‘per ongeluk’ natuurlijk , nat maken. Het was heerlijk met deze extreme warmte. Daarna volgde natuurlijk een douche om weer helemaal fris en fruitig te zijn.

Het avondeten was nog wel even de kers op de taart… een heerlijke barbecue! Dat was heerlijk na zo’n dagje vol met activiteiten. Na het eten was het helaas tijd om de spullen weer in te gaan pakken. Wonderbaarlijk genoeg leek iedereen meer mee terug te moeten nemen, dan dat ze mee heen hadden genomen. De tassen waren overvol, ritsen gingen niet altijd meer dicht, de snoepjes lagen nog te plakken aan de grond… Maar hey, dat kon de pret van het kamp niet drukken natuurlijk! Waar de kinderen er graag nog een dag aan vast geplakt hadden, waren veel ouders blij hun kind weer op te mogen halen. Zij mochten meeluisteren naar de prijsuitreiking. Uiteindelijk bleek Argentinië de winnaar van het mini WK dat op twee dagen tijd helemaal gespeeld was.

Moe maar voldaan mochten we terugkijken op twee prachtige dagen die we hebben gehad met de kinderen vol lol, plezier, sport, spel, lekker eten en weinig nachtrust. Zo hoort het te zijn op een E-kamp. Ook wij als leiding hebben dit kamp weer als onvergetelijk ervaren. Wij kijken nu al weer uit naar het E-kamp van 2019! Voor de E-junioren; tot dan!

Verder wil ik de organisatie van het E-kamp Theo Vaas en Peter Welp ontzettend bedanken voor dit geweldig weekend.

Hier volgt nog de uitslag van het E-kamp 2018
Penaltykoning : Batan Kaya
Gatenbord : Ilias Marouane
E-kamp winnaar : Argentinië, met de spelers : Alexander Zep, Sten Vandewal, Adem Mrabet , Tijn Jansen