Hoofdsponsor

Ronny Czornyj nieuwe hoofdtrainer MMC Weert m.i.v. seizoen 2017-2018

Ronny Czornyj wordt nieuwe hoofdtrainer MMC Weert.

De 57 jarige Ronny Czornyj uit Dilsen-Stokkem (Belgie) gaat in het nieuwe seizoen (2017-2018) aan de slag als hoofdtrainer bij MMC Weert. De nieuwe hoofdtrainer zal pas officieel aan iedereen worden voorgesteld tijdens de nieuwjaarsreceptie van MMC Weert op zondag 8 januari 2017.

foto_ronny_czornyj_05a

Ronny is van beroep leerkracht op de Provinciale Technische School te Maasmechelen (een multiculturele school voor 15-17 jarigen). Hij is in het bezit van het trainersdiploma UEFA-B, de Europese UEFA Basic Licentie en een getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB) en volgde diverse bijscholingscursussen in zowel België als Nederland.

Als trainer heeft hij diverse Belgische ploegen getraind (o.a. KFC Park Houthalen, K. Waterloos VV, Eisden Sport V.V., FC Juve M.M., K. Zutendaal V.V.) maar was sinds seizoen 2011-2012 werkzaam in Nederland als hoofdtrainer van RKSV De Ster uit Stein. Hij werd daar in seizoen 2012-2013 kampioen in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse waarin ze momenteel nog steeds spelen. RKSV De Ster eindigde het vorige seizoen op de 5e plaats en staat momenteel op de 6e plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden en is dan ook een stabiele 2e-klasser te noemen. Na met heel veel plezier en succes 6 jaar lang bij RKSV De Ster te hebben gewerkt vond hij het tijd worden voor een verandering en een nieuwe sportieve uitdaging.

Zijn ambitie als trainer is om met het jeugdig MMC Weert hetzelfde te bereiken als wat hem bij RKSV De Ster ook gelukt is. Ronny geeft aan veeleisend te zijn voor de spelers maar bovendien ook voor hemzelf. Zijn filosofie is dat spelers steeds met plezier naar de training moeten komen. Hij wil daarom dan ook steeds wedstrijdgericht en gevarieerd trainen en doet dat volgens de normen van de Nederlandse voetbalschool. Hij is een sterke voorstander van discipline, rechtlijnigheid, wederzijds respect, vriendschap, werklust en spelvreugde.
Als echte “onderwijsman” is uiteraard de jeugd zijn stokpaardje. Ook bij RKSV De Ster werkt(te) hij met een vrij jeugdig elftal waarvan het merendeel van de spelers afkomstig is uit de eigen jeugd. Zijn devies is dan ook: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

Sociaal gezien heeft Ronny ook duidelijke principes. In zijn ogen moet een trainer bij een amateurclub een sociaal karakter hebben met oog voor de randomkadering; het kan nooit alleen draaien om het vlaggenschip van de vereniging. De club is meer dan alleen maar de selectie en zowel hoofdtrainer als selectiespelers hebben rechten maar zeer zeker ook plichten.

Ronny is een trainer met veel passie voor voetbal. Hij is iemand die helder communiceert met een sterke drive en een duidelijke visie om spelers beter te maken. Vooral jonge spelers zullen door hem sterk geïnspireerd kunnen raken.

Ronny, van harte welkom binnen onze vereniging en veel succes in het nieuwe seizoen 2017-2018 !

Meer Bestuur & Vrijwilligers...
 • Lees meer
  Er zijn nog maar een paar "BOSPOP-uren" op te vullen ..… je laatste kans !
  25 januari 2020
  Er zijn nog maar een paar "BOSPOP-uren" op te vullen ..… je laatste kans !
 • Lees meer
  Het kan nog steeds … je aanmelden voor vrijwilligerswerk op BOSPOP 2020!
  14 januari 2020
  Het kan nog steeds … je aanmelden voor vrijwilligerswerk op BOSPOP 2020!
 • Lees meer
  Nieuwjaarsreceptie MMC Weert
  23 december 2019
  Zondag 5 januari 2020 Nieuwjaarsreceptie MMC Weert (aanvang 14:00 uur, Sportparkt Graswinkel).