Hoofdsponsor

Gemeenteraad stemt tegen directe hulp aan Weerter Voetbalclubs

“Weerter voetbalclubs in wachtstand” en “Nog geen redding voor de Weerter voetbalclubs”

Met deze koppen opende op 17 november 2017 het artikel van Leon Janssen in dagblad De Limburger. Hij schrijft o.a.:

“Na een fikse huurverhoging voor hun accommodaties begin dit jaar en een gelijktijdige verlaging van de subsidies voor jeugdleden, staat het water hen nu aan de lippen.”

“Vijf partijen in de gemeenteraad wilden met 50.000 euro de nood lenigen bij de clubs. De meerderheid wacht echter de evaluatie af.”

“De coalitie (SP, VVD en Weert Lokaal) wilde wachten op de evaluatie van het nieuwe subsidiestelsel voor de verenigingen en van de huurverhogingen. Die vinden begin volgend jaar plaats. Daarna kan de wethouder met de verenigingen in gesprek over eventuele oplossingen.”

Het volledige artikel uit dagblad De Limburger staat hieronder weergegeven met de navolgende tekst als aanvulling op het besluit van de gemeenteraad.

In de raadsvergadering van woensdag 15 november besloot men dat de motie betreffende de subsidie en veldhuur van voetbalclubs, die werd ingediend door DUS Weert, D66, PvdA en Juist495 en gesteund werd door het CDA, niet werd aangenomen (12 stemmen voor). De coalitiepartijen Weert Lokaal, SP en VVD waren tegen (17 stemmen tegen). De wethouder zal in het eerste kwartaal van 2018 met de betreffende voetbalclubs in overleg gaan om te zien bij welke clubs er problemen zullen gaan ontstaan in de toekomst.

In de reportage “MLA op vrijdag” (aflevering 5) van MiddelLimburgActueel, waarbij raadsleden en wethouders werden geïnterviewd, werd ruim de aandacht geschonken aan de huidige situatie bij de Weerter voetbalclubs. Het interview van MLA-Weert kun je hier bekijken.

 

weerter_voetbalclubs_ddl-20171117-02004we013

Meer Bestuur & Vrijwilligers...
 • Lees meer
  Er zijn nog maar een paar "BOSPOP-uren" op te vullen ..… je laatste kans !
  25 januari 2020
  Er zijn nog maar een paar "BOSPOP-uren" op te vullen ..… je laatste kans !
 • Lees meer
  Het kan nog steeds … je aanmelden voor vrijwilligerswerk op BOSPOP 2020!
  14 januari 2020
  Het kan nog steeds … je aanmelden voor vrijwilligerswerk op BOSPOP 2020!
 • Lees meer
  Nieuwjaarsreceptie MMC Weert
  23 december 2019
  Zondag 5 januari 2020 Nieuwjaarsreceptie MMC Weert (aanvang 14:00 uur, Sportparkt Graswinkel).