Hoofdsponsor

HERZIENING teamindeling jeugdteams JO13 t/m JO19 seizoen 2020-2021 is in de maak !

Er is een HERZIENING van de teamindeling voor de jeugdteams JO13 tot en met JO19 voor het seizoen 2020-2021 in de maak !

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een jaar dat alles anders werd. Normaal gesproken publiceerde de Jeugdcommissie eind juni een Teamindeling op de website. Dit jaar hadden we besloten daar van af te wijken omdat wij, overvallen door de Corona crisis, geen volledig beeld van de ontwikkeling van de spelers konden vormen. Besloten was om de indeling bij het begin van het nieuwe seizoen te vervolmaken. Echter start de KNVB in 2020 met een pilot betreffende de zogenaamde Teamindex. In het kort komt het er op neer dat voorheen clubs zelf aangaven op welk niveau hun jeugdteams moesten uitkomen. Dat had soms tot gevolg dat er hele scheve verhoudingen ontstonden tijdens de competitie, met als gevolg een afname van het plezier. De bond is een systeem aan het ontwikkelen waarin teams gewogen worden en aan de hand hiervan zelf een indeling opstelt. In andere sporten wordt dit al jaren zo gedaan en de resultaten zijn overwegend positief. Kijk voor meer informatie op de website van de KNVB.

Consequentie hiervan is dat MMC Weert verplicht werd een teamindeling in te voeren, immers de teams moeten gewogen worden om tot een competitie indeling te komen. Dit betekent dat wij onze VOORLOPIGE Teamindeling moesten delen met de KNVB. Vervolgens kunnen de spelers straks via de app Voetbal.nl de competitie indeling inzien alsmede de namen die gebruikt zijn om tot de weging te komen. Deze acties zijn allemaal geautomatiseerd en bedacht ver voor de Corona crisis. Gevolg is dat de VOORLOPIGE Teamindeling tegen onze initiële gedachten toch openbaar wordt. Omdat dit toch niet ideaal was hebben wij besloten de VOORLOPIGE Teamindeling van onze website te halen. Pas tijdens de opstart van het nieuwe seizoen worden de teams definitief ingedeeld. Ik vraag een ieder om zijn of haar begrip!

Voor de Onder-11 en jonger geldt ook dat de Teamindeling nog niet definitief is, aangezien de bovengenoemde Teamindex niet wordt toegepast in deze leeftijdscategorieën is publicatie van de voorlopige indeling niet noodzakelijk. Meer informatie volgt na de zomerstop.

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !
 • Lees meer
  Jubileumfeest MMC Weert 90-jaar !
  29 april 2022
  Op 3 juni viert MMC Weert het 90-jarig jubileumfeest.
 • Lees meer
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert
  23 april 2022
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert.