Hoofdsponsor

VoetbalTV tijdelijk OFFLINE agv. maatregel Autoriteit Persoonsgegevens

Voor onbepaalde tijd zullen er via voetbalTV GEEN wedstrijden van MMC Weert (en andere clubs) te zien zijn als gevolg van een door de Autoriteit Persoonsgegevens genomen maatregel.

Lees hieronder het bericht dat de directeur van VoetbalTV aan alle deelnemende clubs stuurde.

In de afgelopen twee maanden hebben we via de media veel aandacht en steun voor onze zaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gekregen. Ook heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin ze de AP oproept om met VoetbalTV in overleg te gaan over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze dienstverlening op korte termijn kunnen voortzetten. Jullie steun, niet alleen met de shirtpetitie maar ook via veel interviews in landelijke en regionale media, is hierin heel belangrijk geweest. Ik wil jullie daarvoor nogmaals enorm bedanken.

Ondanks deze breed gedragen steun heeft de AP aangegeven dat ze geen overleg met VoetbalTV wil over het voortzetten van onze dienstverlening op korte termijn. Bovendien heeft de AP besloten dat ze haar oordeel over de rechtmatigheid van de dienstverlening van VoetbalTV niet wijzigt en om die reden met een sanctie komt. Er rest ons daarom nu helaas echt niets anders dan voor de rechter ons gelijk te halen. Daarmee komt het gehele proces in een nieuwe fase terecht waarin we het besluit van de AP eindelijk inhoudelijk kunnen aanvechten. Zoals het er nu uitziet vindt de hoorzitting hiervoor in oktober van dit jaar plaats. Experts verwachten echter dat de uitspraak van de Rechtbank pas begin 2021 zal volgen, onder voorbehoud van de snelheid van behandeling.

Inhoudelijk beschikken we over sterke argumenten, ondersteund door privacy experts. Maar het moeten wachten op de hoorzitting heeft ook hele pijnlijke consequenties. Omdat VoetbalTV volgens de AP formeel in overtreding is, moeten we met pijn in ons hart aankondigen dat we genoodzaakt zijn om de dienstverlening van VoetbalTV met ingang van donderdag 27 augustus voorlopig te pauzeren en ons op de verdere toekomst te beraden. Alle camera’s en systemen laten we fysiek bij de vereniging staan, maar onze systemen nemen geen beelden meer op. Ook de app en de analysetool moeten we per 27 augustus offline halen. Er wordt vanzelfsprekend bekeken, wat dit betekent voor de betaling van abonnementsgelden.

We gaan in ieder geval via de rechter vechten voor ons gelijk, omdat we er nog steeds voor de volle honderd procent van overtuigd zijn dat VoetbalTV rechtmatig handelt. Zodra we nieuws hebben delen we dit weer met jullie via deze nieuwsbrief. En uiteraard ben ik bereikbaar voor jullie vragen naar aanleiding van dit bericht via info@voetbaltv.nl. Of je kunt mij persoonlijk te allen tijde bellen via 06-19007964.

Rest mij op dit moment niets anders dan jullie een hele goede start van het nieuwe voetbalseizoen te wensen! En natuurlijk veel gezondheid in deze bijzondere periode.

Met sportieve groet,

Maarten Hoffer
Directeur VoetbalTV

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  MMC Weert ingedeeld in 3e-Klasse C voor seizoen 2021-2022
  11 juli 2021
  De KNVB heeft onlangs de indeling van het competitieprogramma voor seizoen 2021-2022 bekend gemaakt en MMC Weert 1 is...
 • Lees meer
  Oefen en bekerprogramma selectie MMC Weert 2021-2022
  10 juli 2021
  Het oefen en bekerprogramma van de selectie MMC Weert voor 2021-2022 is bekend.
 • Lees meer
  Teamindeling jeugdteams JO07 t/m JO17 seizoen 2021-2022 is bekend !
  10 juli 2021
  De definitieve teamindeling voor de jeugdteams JO07 t/m JO17 voor het seizoen 2021-2022 is bekend !