Hoofdsponsor

Verslag oefenwedstrijd v.v. E.F.C. Eersel JO19-1 tegen MMC Weert JO19-1

De eerste oefenwedstrijd van het nog prille seizoen was tegen v.v. E.F.C. Eersel. Normaal komen zij naar Weert, maar dit jaar is ervoor gekozen om het om te draaien en waren wij dus uitgenodigd om naar E.F.C. in Eersel te gaan.

Met nog maar een paar trainingen in de benen, waar wel goed werd getraind, reden we met een groot aantal spelers en staf naar EFC toe. De rit ernaar toe was rustig, niet al te druk, maar ook wij moesten weer wennen aan het wedstrijdritme wat weer op gang was gekomen. Door de corona regels moesten we al omgekleed zijn voordat we bij EFC kwamen.

Bij EFC aangekomen bleken de velden wel goed de zomer zijn doorgekomen, maar het waren geen kunstgrasvelden. Zowel het warming-up als het wedstrijdveld was droog, hard en ongelijk. Heel anders dan de strakke velden bij MMC Weert.

MMC Weert begon de eerste helft goed. We kregen een groot aantal kansen in het begin van de eerste helft, met ook nog een paar vrije trappen op een lekkere afstand, waar je gewoon hard op goal kon vlammen. Helaas maakten we deze kansen niet af, omdat we nog niet de richting konden geven aan de bal waar wij hem wilden hebben, of de keeper van EFC pareerde goed.

Na ons razende begin, kwam EFC meer in de wedstrijd. Na een buitenspelsituatie waar verder werd gespeeld, werd er door MMC Weert een penalty veroorzaakt. Sten werd kansloos de verkeerde hoek in gestuurd. Ik denk dat Sten anders de bal wel gehad zou hebben.

Deze goal zorgde voor EFC een boost. Zij gingen beter spelen en wij gingen wat minder goed spelen. Het was nog echt zoeken naar een ritme, de veld posities, de rust bewaren wanneer we aan de bal waren en nog een aantal persoonlijke foutjes eruit werken. MMC Weert wilde snel spelen en kon dat ook doen met de mensen die voorin stonden, maar helaas voor ons kwam EFC tussen de bal of veroorzaakten ze een overtreding waardoor het spel weer werd onderbroken. Ook de 2-0 kwam nog in de eerste helft. Een foutje achterin zorgde voor een goed afgeronde aanval van EFC. Sten was kansloos.

In de rust werd het team weer opgepept en werden er wat wissels doorgevoerd. Het is immers een oefenwedstrijd en dan kun je nog wat uitproberen. Toch was het wederom EFC die beter uit de rust kwam dan MMC Weert. EFC vergrootte de voorsprong naar 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar, dat wilden we toch niet op ons laten. Via een penalty kwamen we terug tot 3-1 en het werd zelfs nog 3-2 door een mooi afgeronde aanval waar het samenspel van onze spelers werd beloond met een doelpunt.

Helaas lukte het niet om dit vast te houden en het niveau zakte wat in, mede door de vermoeidheid die er bij ons in sloop. Achterin vielen er gaten en voorin of op het middenveld konden we helaas geen vuist maken om EFC de bal afhandig te maken. Er werd wel druk gezet, maar dat was niet voldoende om EFC het echt moeilijk te maken. Nu was het EFC die vaak de lange bal speelde en daardoor onze verdediging vaak onder druk zette. Ondanks een paar hele goede reddingen van Sten en de verdediging (bal van de lijn gehaald), wist EFC de voorsprong toch uit te breiden en met een groot doelsaldo verschil te winnen. De einduitslag was (toch wel geflatteerd) uiteindelijk 7-2 voor EFC.

Komende donderdag is er de kans om weer te kunnen winnen, want dan spelen we een oefenwedstrijd tegen S.V. Budel.
 

Verslag ingezonden door: René Maréchal

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Pinksteren: feestweekend bij MMC Weert
  24 juni 2022
  Afgelopen Pinksterweekend stond bij MMC Weert in het teken van feest vieren.
 • Lees meer
  Alle prijzen jubileum loterij zijn opgehaald !
  20 juni 2022
  Alle prijzen van de jubileum loterij zijn inmiddels opgehaald !
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !