Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO19-1 tegen VV Born JO19-1

De stand in de competitie ligt erg kort bijeen. Zo staat de nummer 3, Born (waar wij vandaag tegen moeten), maar 4 punten boven ons. Het is dus van belang dat we deze wedstrijd winnen en de aansluiting met de andere ploegen niet verliezen. Zelf scoren en Born niet laten scoren is dus de opdracht.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

Born speelt veel lange ballen in de diepte, maar zijn daarmee niet echt gevaarlijk. Born speelt wel veel op de helft van MMC Weert, maar weet hiermee geen kans te creëren. Sterker nog, het eerste schot tussen de palen is van MMC Weert. Menaouar schiet op goal, maar de keeper van Born weet dit schot te pareren. Een corner is wat rest voor MMC Weert. De corner wordt lang voorgegeven, maar helaas is Born eerder bij de bal dan MMC Weert.

MMC Weert houdt druk op Born en via een goede voorzet van Tarik komt Zinedine tot een goede kans. De keeper staat echter op de goede plek opgesteld en vangt de bal gemakkelijk. Born weet ondanks het betere spel van MMC Weert als eerste vroeg in de wedstrijd te scoren door de bal in een keer te schieten die in eerste instantie goed leek weggewerkt door Jorn. Sten kansloos. 0-1 voor Born.

Born is nu sterker geworden. Er worden veel overtredingen door Born gemaakt aan de rand van hun eigen 16 meter gebied. Chakir neemt de vrije trappen gevaarlijk op doel en dwingt de keeper een paar keer tot een goede redding. MMC Weert komt beter in hun spel en ondanks dat Born meer tussen de palen schiet zijn hun schoten niet echt gevaarlijk. Chakir geeft na een goed lopende aanval de bal af op Menaouar. Menaouar weet hier wel raad mee en schiet de 1-1 binnen. Ruststand 1-1.

Tweede helft:
Er gebeurt weinig aan het begin van de 2de helft, maar beide ploegen hebben veel overtredingen nodig om de tegenstander uit het spel te halen. Een gevaarlijk moment in de 13de minuut van deze helft voor het doel van MMC Weert als een MMC-er balverlies leidt. Sten komt echter goed uit en weet hiermee erger te voorkomen.

Een vrije trap aan de rand van de 16 meter door Zinedine geschoten levert wederom een grote kans op voor MMC Weert, maar weer weet de keeper van Born een doelpunt en een rebound mogelijkheid te voorkomen. MMC Weert krijgt meer kansen, maar weet deze niet te benutten. De bal wordt verkeerd geraakt en net gemist waardoor een anders zeker doelpunt niet gemaakt wordt. Tot overmaat van ramp krijgt Born een penalty mee na een overtreding binnen de 16 meter van MMC Weert. Ze schieten deze feilloos in en staan weer op voorsprong: 1-2.

In de 75ste minuut is er een penalty voor MMC Weert deze keer. Tarik neemt hem, maar de keeper duikt naar de goede hoek en houdt Born op voorsprong. Born moet wel met 10 man verder, want een handsbal net voor deze penalty leverde rood op. MMC Weert gaat met 3 verdedigers spelen in de hoop dat ze hiermee meer druk kunnen zetten in de aanval. Dat lukt ook wel, maar Born weet te profiteren van het feit dat MMC Weert even met 10 man staat en lobt de bal over Sten heen. 1-3 Voor Born. MMC Weert weet niet meer te scoren en verliest helaas wederom. Eindstand 1-3.
 

Goals:
Menaouar, 1

Assists:
Chakir, 1
 

Man of the match: Younes
 

INTERVIEW met Max:

Het zit MMC Weert niet mee. We krijgen veel kansen, maar weten deze vooralsnog niet af te maken. Hoe ervaar je dit in het veld als speler zijnde?
We spelen inderdaad goed voetbal, maar alleen vergeten we helaas de kansen af te maken.

De competitie blijft spannend, omdat de ploegen nog allemaal dicht bijeen staan. Wat verwacht je van de komende wedstrijden?
Ik verwacht dat we nu iedere wedstrijd winnen.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Met het team in de top 5 te eindigen.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Nee.
 

WIST JE DAT?

 • We vandaag een erg strenge scheidsrechter hadden?
 • Dat daardoor zeker 4 keer de ingooi van de ene naar de andere kant ging, omdat er niet goed werd ingegooid?
 • Chakir daardoor geel kreeg, omdat de scheidsrechter geen blessurebehandeling wilde toestaan bij hem?
 • We echt weer een keer moeten winnen?
 • We best wel kansen krijgen, maar deze niet effectief genoeg worden afgemaakt?

 

Verslag ingezonden door: René Maréchal

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !
 • Lees meer
  Jubileumfeest MMC Weert 90-jaar !
  29 april 2022
  Op 3 juni viert MMC Weert het 90-jarig jubileumfeest.
 • Lees meer
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert
  23 april 2022
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert.