Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd MMC Weert JO19-1 tegen Venlosche Boys JO19-1

Afgelopen wedstrijd zat het niet mee en werd er verloren met 0-2 tegen Susteren. Vandaag mogen we echter tegen een andere tegenstander aantreden en dat biedt weer nieuwe kansen. Venlosche Boys heeft dit deel van de competitie al 2 keer mogen aantreden en heeft dit gedaan met wisselend resultaat, namelijk 1x verloren en 1x gewonnen. Hopelijk voor ons krijgen wij ook zo’n statistiek na 2 wedstrijden.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

We vangen in de eerste helft aan met een mee wind. Hopelijk geeft ons dit ook figuurlijk de wind mee tegen Venlosche Boys. Hoewel wij wind in de rug hebben, krijgt Venlosche Boys de meeste kansen. MMC Weert komt er bij lange na nog niet aan te pas. Het druk zetten van Venlosche Boys loont op dit moment, want hoewel MMC Weert er normaal gesproken wel onder uit kan voetballen, wil het momenteel niet echt lukken en komt MMC Weert nog niet aan voetballen toe.

In de eerste minuten van de wedstrijd krijgt Venlo al een corner en is daar meteen gevaarlijk uit. Sten kan de bal gelukkig tegenhouden, anders zou MMC Weert meteen al tegen een achterstand aan kijken. Naarmate de eerste helft vordert, blijkt dat MMC Weert het moeilijk blijft houden. Duels winnen en daarna de bal in het bezit houden is lastig. Alleen overtredingen van MMC Weert kunnen Venlosche Boys een beetje uit de wedstrijd houden.

Na 34 minuten gebeurt het onvermijdelijke. Venlosche Boys komt op voorsprong. MMC Weert heeft nog geen echte kans gehad. Op slag van rust weet MMC Weert dan toch een keer een goede kans te creëren uit een vrije trap. Menaouar schiet uit een voorzet van Tarik op goal, maar de bal gaat naast het doel. Ruststand: 0-1.

Tweede helft:
De wind is wat gaan liggen, maar hopelijk gaat MMC Weert nu stormen deze helft. MMC Weert heeft nu de aftrap.Het spelbeeld is nog niet echt gewijzigd. MMC Weert geeft een overtreding weg aan de rand van de eigen 16 meter, maar gelukkig schiet Venlosche Boys ruim over. Alsof dit het startsein is, wordt de wedstrijd minder vriendelijk. Je ziet dat MMC Weert er nu echt voor wil gaan.

MMC Weert krijgt in de 12de minuut een enorme kans, maar weet deze niet tussen de palen te krijgen. En minuut later is het wel raak, maar dan voor Venlosche Boys. 0-2. MMC Weert doet vrijwel meteen wat terug en na een voorzet van Menaouar scoort Kylian de eerste van de wedstrijd voor MMC Weert. 1-2. Nog alles is mogelijk!

Na een dubbel schot van Venlosche Boys (redding van Sten in eerste instantie), scoort Venlosche Boys toch weer, waardoor het verschil wederom 2 is. Ook nu is het Kylian die de achterstand weer verkleint. Nu op een lange bal van Tarik. 2-3. Nog steeds is de wedstrijd niet gespeeld. MMC Weert krijgt meer geloof en krijgt ook meer kansen.

Helaas voor MMC Weert krijgt Venlosche Boys nog een penalty mee. De tweede penalty tegen in 2 wedstrijden. Sten duikt naar de verkeerde hoek en de eindstand is bepaald. Venlosche Boys wint met 2-4 van MMC Weert. MMC Weert zal nog een wedstrijd langer op de eerste punten moeten wachten.

Goals:
Kylian, 2x

Assists:
Menaouar
Tarik

Interview met Alain:
De eerste wedstrijden van de nieuwe competitie zitten er weer op. We zitten in zwaar weer. Hoe vond je het gaan?
Ik vind dat we wel potentie hebben om goed te voetballen, maar we zijn nog geen echt team er moet nog veel gebeuren om echt goed te voetballen. Dus veel trainen.

Hoe vond je dat je zelf hebt gespeeld, met eerst op de bank en de laatste paar minuten inval?
Ik had last aan mijn knie maar ik heb in de invalbeurt niet veel gevoeld van mijn knie. Ik vind zelf dat ik mijn tegenstander ook helemaal in mijn zak had de laatste 15 minuten.

Je bent een tijd geblesseerd geweest en onlangs op de training was het weer raak. Zo kom je natuurlijk moeilijk in een ritme. Maak je je daar zorgen over?
Soms wel ja maar ik ken mijn eigen grenzen en een tegenslag zul je altijd hebben maar op het eind van de dag komt het altijd weer goed.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Het is en het blijft zo hoog mogelijk eindigen met dit team en om mijn laatste jaar in de jeugd het leukste jaar te maken.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Ik wil Dilano bedanken dat hij mij toch heeft laten invallen in de wedstrijd.

Wist je dat?

 • We al 2 wedstrijden niet gewonnen hebben.
 • We dat de komende 2 wedstrijden (oefenwedstrijd en inhaalwedstrijd) dat wel willen gaan doen?
 • Voor de 2de keer achter elkaar we een penalty hebben veroorzaakt?
 • Dat dit misschien wel komt door de aangekondigde stormen van de afgelopen 2 weekenden.
 • Het lang geleden is dat Kylian 2 keer gescoord heeft?
 • En dat Menaouar niet gescoord heeft?
 • Het komend weekend carnaval is?
 • Dat zeker de helft van het team dan uit zijn dak gaat?
 • Dat we jullie graag terugzien bij onze komende wedstrijden (Bocholt uit, donderdag de 27ste) en Blerick uit (zaterdag de 29ste)?

Verslag ingezonden door: René Maréchal

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Pinksteren: feestweekend bij MMC Weert
  24 juni 2022
  Afgelopen Pinksterweekend stond bij MMC Weert in het teken van feest vieren.
 • Lees meer
  Alle prijzen jubileum loterij zijn opgehaald !
  20 juni 2022
  Alle prijzen van de jubileum loterij zijn inmiddels opgehaald !
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !