Hoofdsponsor

Verslag competitiewedstrijd De Leeuw JO19-1 tegen MMC Weert JO19-1

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en deze moet ook gewonnen worden om zeker te zijn van een plek in de hogere klasse na de winterstop. Bij iets anders als winst zijn we afhankelijk van diverse andere ploegen.

Over de wedstrijd zelf:
Eerste helft:

Het veld van de Leeuw is erg klein. Dit betekent weinig ruimte en de ballen snel bij de goal, of uit. De ruimte die we willen hebben zullen we derhalve zelf moeten creëren. Het begin is rommelig. Je merkt dat MMC Weert nog moet wennen aan de afmetingen van het veld. Daarnaast lijkt de Leeuw ook onder een bepaalde druk te staan, want er is veel balverlies aan beide kanten.

Een overtreding aan de rand van de 16 meter tegen MMC Weert zorgt voor een eerste kans voor de Leeuw. Gelukkig voor MMC Weert wordt deze kans hoog over geschoten. Aan de andere kant komt de Leeuw wel heel goed weg als Tarik een bal tegen de paal schiet en deze net niet het doel in gaat. De Leeuw heeft in het begin van de wedstrijd meer kansen dan MMC Weert en dwingt Sten tot het doen van een redding wanneer ze alleen op hem af komen.

Aangezien de Leeuw niet scoort, doet MMC Weert dat. Via een goedlopende aanval komt er een doelpunt. De keeper weet in eerste instantie nog een doelpunt te voorkomen, maar Ruben krijgt de bal via een verdediger in zijn voeten, denkt niet na en schiet de bal over de keeper het doel in. 1-0 na 21 minuten.

De Leeuw houdt druk op de bal en wederom is het aan Sten te danken dat er geen doelpunt wordt gemaakt tegen MMC Weert. Aan de andere kant weet ook Osama het net te vinden. In de 28ste minuut verdubbelt MMC Weert de voorsprong naar 2-0. Het spel gaat nu op en neer. MMC Weert heeft wel meer balbezit en ook de kansen, maar weet in deze helft niet meer te scoren. We gaan rusten met 2-0.

Tweede helft:
MMC Weert start voorspoedig in de tweede helft. Een langlopende aanval over veel schakels zorgt voor de genadeklap al in de 6de minuut van deze helft. Kylian schiet de bal in het net. De wedstrijd is eigenlijk wel gelopen. Ik zie de Leeuw deze achterstand nog niet ombuigen in een winst of gelijkspel. Dit gebeurt zeker niet als Younes de bal onderschept en een solo maakt richting het doel van de Leeuw. Hij omspeelt de keeper en schiet uiteindelijk makkelijk de 4-0 binnen.

De Leeuw maakt meer en meer overtredingen. Dit komt het spel zeker niet ten goede. Het lijkt alsof MMC Weert nog even onder druk komt te staan, maar dit is maar voor korte duur. MMC Weert krijgt nog 2 grote kansen direct achter elkaar, maar op de een of andere manier gaat de bal niet meer in het net.

Helaas kunnen wij de 0 niet houden, want door een ongelukkige handsbal gaat de bal nog op de stip voor de Leeuw. Sten duikt de verkeerde hoek in en is daardoor kansloos. De einduitslag is 4-1 voor MMC Weert. Door deze overwinning zijn ze op de 6de plaats geëindigd in de competitie voor de winterstop.

Goals:
Ruben, 1
Osama, 1
Kylian, 1
Younes, 1

Assists:
Menaour, 1
Ruben, 1

Man of the match: Reno

INTERVIEW met Osama:
Deze wedstrijd moest gewonnen worden en dat is ook met ruim verschil gedaan. Hoe voelt dat?
Het voelt goed dat wij gewonnen hebben.

Hoe vond je dat je zelf hebt gespeeld?
In het begin vond ik mezelf slecht en na mijn doelpunt speelde ik steeds beter.

De top 6 is behaald en daarbij zeer waarschijnlijk de “promotie” naar de betere teams na de winterstop. Wat is jouw gedachte hierbij?
Het is goed want je wilt altijd spelen tegen betere teams.

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?
Zoveel mogelijk scoren.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen iemand?
Barak president a neef.

WIST JE DAT?

 • Ruben zijn eerst assist heeft gegeven dit seizoen?
 • Gehoord langs de lijn: Er ook een broodje frikadel meedeed? Of dat de trainer van de Leeuw dit wilde hebben?
 • De 15de december weer een bekerwedstrijd gespeeld wordt?
 • Rowan geblesseerd is uitgevallen?
 • We hem natuurlijk veel beterschap toewensen!
 • 11% van onze schoten een doelpunt was?

Verslag ingezonden door: René Maréchal

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !
 • Lees meer
  Jubileumfeest MMC Weert 90-jaar !
  29 april 2022
  Op 3 juni viert MMC Weert het 90-jarig jubileumfeest.
 • Lees meer
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert
  23 april 2022
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert.