Hoofdsponsor

Toelichting monsteruitslagen 1e ronde Bekercompetitie

Beste MMC-ers,

Ons bereiken berichten over monsteruitslagen in de eerste ronde van de Bekercompetitie. Denk dat aan met dubbele cijfers verschil verliezen (of winnen).

Even wat toelichting.
Het bekertoernooi heet officieel de “Zwaluwen jeugdactie”. Vroeger ging je als klein voetballertje naar je club met een kwartje in je hand en speelde je met je team ergens een toernooi. Het geld dat zo werd inzamelt ging naar goede doelen, denk dan aan voetbal voor minder valide mensen. Dat kwartje en het toernooi is er niet meer, maar de actie voor het goede doel wel! Anno nu spelen we een bekercompetitie en doneert de KNVB namens alle deelnemers een bedrag.

Wij als club zien de bekercompetitie vooral als oefenwedstrijden, aan elkaar wennen, weer in het ritme komen en vooral plezier hebben !

De KNVB doet nog wat anders, die controleren de uitslagen met allerlei ingewikkelde methodes. Uiteindelijk kunnen zij als het in de bekercompetitie met de bedoelde monsteruitslagen uit de hand loopt teams voor de reguliere competitie hoger of lager indelen, hetgeen ook bij MMC Weert daadwerkelijk gebeurd is in de afgelopen seizoenen

Dus; niet wanhopen als je een paar dik verliest in de beker, zegt niets over de rest van het seizoen. Uiteraard houden ook wij ook nog een vinger aan de pols richting de bond.
 
Namens de Jeugdcommissie,
Bert van Pelt

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Verslag bekerwedstrijd FC Oda JO19-01 - MMC Weert JO19-01
  17 september 2019
  Verslag bekerwedstrijd JO19-1. Het “enige” wat we hoeven te doen is vandaag winnen van FC Oda JO19-01.
 • Lees meer
  Spaar bij JUMBO voor sportartikelen met jouw eigen naam, initialen en MMC Weert clublogo
  10 september 2019
  Vanaf woensdag 18 september kun je bij de JUMBO supermarkten sparen voor sportartikelen met jouw eigen naam, initialen en...
 • Lees meer
  KantineFest bij MMC Weert
  9 september 2019
  KantineFest bij MMC Weert. Een feestje dat je niet mag missen !