Hoofdsponsor

Toelichting monsteruitslagen 1e ronde Bekercompetitie

Beste MMC-ers,

Ons bereiken berichten over monsteruitslagen in de eerste ronde van de Bekercompetitie. Denk dat aan met dubbele cijfers verschil verliezen (of winnen).

Even wat toelichting.
Het bekertoernooi heet officieel de “Zwaluwen jeugdactie”. Vroeger ging je als klein voetballertje naar je club met een kwartje in je hand en speelde je met je team ergens een toernooi. Het geld dat zo werd inzamelt ging naar goede doelen, denk dan aan voetbal voor minder valide mensen. Dat kwartje en het toernooi is er niet meer, maar de actie voor het goede doel wel! Anno nu spelen we een bekercompetitie en doneert de KNVB namens alle deelnemers een bedrag.

Wij als club zien de bekercompetitie vooral als oefenwedstrijden, aan elkaar wennen, weer in het ritme komen en vooral plezier hebben !

De KNVB doet nog wat anders, die controleren de uitslagen met allerlei ingewikkelde methodes. Uiteindelijk kunnen zij als het in de bekercompetitie met de bedoelde monsteruitslagen uit de hand loopt teams voor de reguliere competitie hoger of lager indelen, hetgeen ook bij MMC Weert daadwerkelijk gebeurd is in de afgelopen seizoenen

Dus; niet wanhopen als je een paar dik verliest in de beker, zegt niets over de rest van het seizoen. Uiteraard houden ook wij ook nog een vinger aan de pols richting de bond.
 
Namens de Jeugdcommissie,
Bert van Pelt

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !
 • Lees meer
  Jubileumfeest MMC Weert 90-jaar !
  29 april 2022
  Op 3 juni viert MMC Weert het 90-jarig jubileumfeest.
 • Lees meer
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert
  23 april 2022
  Impressie van het scholenvoetbaltoernooi 2022 bij MMC Weert.