Hoofdsponsor

Spelers van MMC Weert op avontuur in Amerika

Voor velen is het een fantasie en voor sommigen een droom; gaan voetballen in de verenigde Staten van Amerika (ofwel de U.S.A.). Voor drie jongens die bij MMC Weert de jeugdopleiding doorliepen is hun droom werkelijkheid geworden. Afgelopen zomer zijn ze vertrokken naar de Verenigde Staten van Amerika om daar te gaan voetballen. Hieronder vertellen we iets over ‘onze MMC-Boys’, wie zijn ze, waar ze naar toe zijn gegaan, wat ze er gaan doen en waar je informatie kunt vinden over het team waarvoor ze nu spelen.

edwin_pasfoto_700x700abel_pasfoto_700x700rik_pasfoto_700x700kaart_usa_met_plaatsindicatie_385x600

Edwin Vaas en Abel van Beest zijn naar Amerika gegaan om er in combinatie met een studie te gaan voetballen bij een Amerikaans college team. Rik van Lierop is er heen gegaan om als trainer/coach via een speciaal voetbalprogramma jeugdige Amerikaanse voetballers te gaan opleiden.

●●●

Edwin Vaas is via Kings Talent terecht gekomen op de Lincoln Memorial University in Harrogate-Shawanee (Tennessee). Hij speelt daar in het team van de Railsplitters SC.

Edwin doorliep de hele jeugdopleiding bij MMC Weert en speelde er in alle standaardteams. Na zijn overgang naar de senioren speelde hij enkele seizoenen in de selectie MMC Weert 1. In het seizoen 2015-2016 scoorde hij 9 doelpunten waarvan 3 uit een vrije trap en werd hij verkozen tot speler-van-het jaar. In seizoen 2016-2017 scoorde hij maar liefst 12 doelpunten waarvan 7 uit een vrije trap en die vrije trap werd zijn specialiteit.

foto_edwin-team_400x600foto_edwin_450x600

Edwin heeft het vorig jaar zijn HBO-opleiding Bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven afgerond en is in augustus vertrokken naar Harrogate in Tennessee. Hij gaat daar niet alleen heen om te voetballen maar ook om nog een vervolgopleiding te volgen; dus een combinatie van opleiding met topsport. Hij sluit aan bij de Lincoln Memorial University Railsplitters Men’s Soccer Team en speelt daar met rugnummer 11). Hoofdcoach Helio D’Anna, een coach met Braziliaanse roots, hengelde het afgelopen jaar met succes naar Edwin’s diensten. Met D’Anna aan het roer kenden de Railsplitters succesvolle seizoenen; zo werd het vorig seizoen in de halve finale uitgeschakeld in het South Atlantic Conference Tournament (SAC) en kwalificeerde het team zich voor de Nationals. Hoofdcoach Helio D’Anna zegt: “Met Edwin hebben we een speler binnengehaald die een extra dimensie geeft aan ons middenveld. Met zijn traptechniek is hij dodelijk in de omgeving van het vijandelijk doelgebied”.

Voor Edwin is het avontuur aan de andere kant van de oceaan inmiddels begonnen. Hij zal veel het land gaan zien want ze spelen wedstrijden tegen teams uit verschillende Amerikaanse Staten o.a. tegen teams uit Harris (Georgia), Bristol (Tennessee), Salisbury, Hickory, Mars Hill (North-Carolina), Huntsville (Alabama) en Newberry (South-Carolina). In het team is hij niet de enige Nederlander want vorig seizoen maakte ook Christoph Willemsen de overstap naar Harrogate. Ze zullen ook verschillende Nederlandse jongens als tegenstanders treffen; zo speelt hij tegen Carson Newman het team van Twan Verweij en Daan Smit.

Wil je Edwin’s eerste doelpunt in een officiële wedstrijd van de South Atlantic Conference (SAC) zien, kijk dan naar de volgende video:

 

Wil je meer over Edwin en zijn team weten, kijk dan eens op de volgende websites:
Edwin’s facebookpagina
Nieuwe aanwinsten LMU Railsplitters Men’s Soccer Team
Nieuws over het LMU Men’s Soccer team
Speelschema LMU Men’s Soccer Team 2018-2019

●●●

Abel van Beest is via Kings Talent terecht gekomen op de Point Park University in Pittsburgh (Pennsylvania). Hij speelt daar in het team van de Point Park Pioneers SC.

Abel doorliep de hele jeugdopleiding bij MMC Weert, speelde in de standaardteams en speelde als A-jeugdspeler het afgelopen seizoen ook al regelmatig mee in de selectie MMC Weert 1. Ook in het selectieteam van MMC Weert 1 liet Abel zien dat hij een gevaarlijke spits was die doelgericht was en regelmatig een doelpunt wist te scoren.

Abel verruilde deze zomer het shirt van MMC Weert voor het shirt van Point Park University en speelt daar met rugnummer 15. Abel behaalde het afgelopen jaar het diploma van de middelbare school aan het College Weert en gaat nu een vervolgopleiding doen aan de Point Park University in Pitttsburgh; ook voor hem is het dus een combinatie van opleiding met topsport. Abel woont in Pittsburgh samen in een appartement met drie andere Nederlandse teamgenoten (Geert Bijl, Wessel Rietveld, Kay in’t Veld). Een van hen heeft zijn hele jeugd tot aan zijn 18e jaar bij Fortuna gespeeld en een ander speelde tot aan zijn 17e jaar bij FC Utrecht.

foto_abel-team_450x800foto_abel_450x600

Point Park University ligt in het hartje van Pittsburgh, ook wel de ‘Steel City’ genoemd vanwege de enorme staal productie in de omgeving van Pittsburgh. Met 4.000 studenten op de universiteit en uitkomend in de River States Conference, gaat het team van de van origine Nederlandse coach Jeroen Walstra zich proberen te plaatsen voor de playoffs voor het National Championship. Vorig jaar liep de ploeg de playoffs op een haar na mis, vandaar dat er versterking nodig was om net dat extra stapje te maken komend seizoen. Met Abel van Beest hebben de Pioneers een aanvaller aangetrokken die weet hoe het doel gevonden wordt.
Point Park University speelt zijn thuiswedstrijden in het Highmark Stadium, home of the Pittsburgh Riverhounds SC. Het stadion heeft een fantastisch uitzicht op de stad en de naastgelegen rivier.

Ook voor Abel is het avontuur aan de andere kant van de oceaan inmiddels begonnen. Ook hij zal veel het land gaan zien want ook hij zal wedstrijden gaan spelen tegen teams uit verschillende Amerikaanse Staten; o.a. tegen teams uit California, Greenville, McKeesport (Pennsylvania), Buffalo (New York), Southfield (Michigan), Pikeville, Owensboro (Kentucky), Cincinnati (Ohio) en Richmond (Indiana).
Abel schrijft over zijn verblijf in Pittsburgh tot nu toe het volgende: “We hebben om te trainen alles wat we nodig hebben; een enorm fitness center met alles erop en eraan, fysio’s waar je altijd bij terecht kan, masseurs en ook chill ruimtes met pooltafels, pingpongtafels enzovoorts. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin en ik hoop er een mooi seizoen van te maken”.

Wil je meer over Abel en zijn team weten, kijk dan eens op de volgende websites:
Abel’s facebookpagina
De club waar Abel bij speelt
Het team waarin Abel speelt

●●●

Rik van Lierop is voor de tweede keer naar de Verenigde Staten vertrokken om daar ‘iets met voetbal te doen’. Het vorig jaar is hij voor een kortere periode van een paar maanden in verschillende Amerikaanse staten geweest om daar verschillende voetbal zomerkampen te begeleiden. Hij deed dit o.a. in de staten Colorado, Ohio, Michigan en Maryland. Begin september van dit jaar vertrok Rik voor de tweede keer naar de Verenigde Staten, maar nu om voor een langere periode als voetbaltrainer voor de organisatie ’Dutch Total Soccer’ te gaan werken. Dutch Total Soccer is een professionele trainersorganisatie actief in New jersey en New York met meer dan 20 full time Nederlandse trainers in dienst (Nederlandse info, Engelse info).

foto_rik_dts_website_300x600foto_rik_diploma_400x500

Rik is ‘een echte jongen van MMC Weert’, hij is al lid sinds 1998 en doorliep de hele jeugdopleiding bij MMC Weert. Hij speelde er in alle standaardteams en na zijn overgang naar de senioren speelde hij als middenvelder enkele seizoenen in de selectie bij zowel MMC-1 als MMC-2. Rik studeerde in Tilburg aan de Fontys Economische Hogeschool binnen de opleiding Sportcommunicatie (SPECO) en behaalde in het voorjaar van 2018 zijn diploma. Naast voetballer was Rik vanaf seizoen 2011-2012 ook actief als trainer van diverse jeugdteams van MMC Weert. De seizoenen 2012-2014 was hij trainer/coach van de C1-jeugd en de seizoenen 2014-2017 trainer/coach van de B1-jeugd. In die periode volgde Rik een officiële trainerscursus van de KNVB en in 2016 behaalde hij het diploma ‘UEFA C / Trainer-Coach III Jeugd’. Met diverse teams behaalde Rik mooie successen; zo werd hij kampioen met de C2-jeugd en met in het seizoen 2015-2016 zelf ongeslagen kampioen met de B1-jeugd. Leuk detail is dat Rik destijds trainer was van het B1-team waarin Abel speelde en waarvan Edwin de assistent-coach/teamleider was.

Rik verhuisde begin september 2018 naar New Brunswick in de staat New Jersey, de thuisbasis van de ’Dutch Total Soccer’ organisatie. Hij gaat voor die organisatie aan verschillende leeftijdsgroepen van jeugdspelers/sters op verschillende plaatsen in Amerika trainingen geven. De ’Dutch Total Soccer’ organisatie verzorgt verschillende gespecialiseerde cursussen, zo heeft men o.a. Junior Classes, Futsal Classes, Technical Classes, Striking/Shooting Classes, Advanced Classes, Goalkeeping Classes, Specialty Classes en Adult Classes, waarbij elke cursus zijn eigen doelstellingen en opzet heeft. Wil je meer weten over deze cursussen kijk dan eens op hun website.

Wil je meer over Rik en zijn trainersactiviteiten weten, kijk dan eens op de volgende websites:
Rik’s facebookpagina
Info over de ‘Dutch Total Soccer’ organisatie
Facebookpagina-1 van de ‘Dutch Total Soccer’ organisatie
Facebookpagina-2 van de ‘Dutch Total Soccer’ organisatie

 

Wil je het PDF-bestand van dit hele bericht downloaden klik dan op de volgende link: jeugdige_mmc-ers_in_de_usa

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Pinksteren: feestweekend bij MMC Weert
  24 juni 2022
  Afgelopen Pinksterweekend stond bij MMC Weert in het teken van feest vieren.
 • Lees meer
  Alle prijzen jubileum loterij zijn opgehaald !
  20 juni 2022
  Alle prijzen van de jubileum loterij zijn inmiddels opgehaald !
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !