Hoofdsponsor

Keepershelm … ga jij hem ook dragen ?

Het gaat de laatste weken weer veelvuldig over de keepershelm. Weer is er een voetbalvereniging die het voor jeugdleden verplicht stelt om een keepershelm te dragen. Er zijn, wat dat betreft, voor- en tegenstanders. Maar waar gaat het nu eigenlijk om ?

idw_keepershelm

Misschien heb je het al eens gezien: een (jeugd)keeper met een hoofdbescherming (Zo kennen de meeste mensen Petr Cech wel, keeper van Arsenal). Of misschien heb je al eens een foto gezien van een (jeugd)keeper met een zogenaamde keepershelm. Misschien heb je er toen wat lacherig over gedaan: “Wat een stom ding zeg!” Nou …… zo stom is dat “ding” eigenlijk niet.

Waarom ?
Wat vreemd eigenlijk: we geven (veel) geld uit aan goede keeperskleding en (vooral) keepershandschoenen, broeken met extra heupbescherming, keepersshirts met elleboogbescherming, scheenbeschermers. Maar je hoofd beschermen ? Nee, dat staat nog niet in het rijtje van beschermende keeperskleding. Hoe vaak komt het op de voetbalvelden voor dat de keeper bij het uitlopen, duiken, springen niet aan het hoofd geraakt wordt. “Niet vaak”, zullen velen zeggen. Gelukkig is dit ook zo, maar je zult het als keeper maar treffen dat je in aanraking komt met bijv. een knie van de tegenstander, of je valt en je hoofd raakt de paal. Juist dan kan zo’n keepershelm je de nodige bescherming bieden.

Verplicht
Zoals reeds aangegeven is het al bij meerdere voetbalverenigingen verplicht gesteld dat keepers van jeugdteams de helm moeten gaan dragen. Bij o.a. RKSV NUENEN en SV Brandevoort zijn er inmiddels al meerdere keepers die besloten hebben zo’n helm tijdens de trainingen en wedstrijden te gebruiken. Daarnaast trainen de keepers die bij KeepersAcademie.nl een keepersopleiding volgen allemaal met een helm.

Over de helm valt het volgende te vertellen
De keepershelm is van het merk c.q. type FULL90 FN1. Het is de eerste doorontwikkelde keepershelm met volledige hoofdbescherming voor keepers. Deze innovatieve keepershelm maakt gebruik van het revolutionaire geavanceerde trueFit2 Systeem dat voorziet in volledige dekking en comfort. De Full90 FN1 heeft verwisselbare ventilatiegaten. Hiermee kun je het uiterlijk (3 kleuren) en de ventilatie van het hoofddeksel aanpassen. Het bezit een totale beschermende pasvorm, terwijl de speelstijl van de keeper alsmede het balgevoel volledig gehandhaafd blijft.

Ook voor veldspelers is er een hoofdbescherming, de Full90 Premier. Ook hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Alleen … nog lang niet voldoende.

Waarom zou je ?
Er zijn redenen genoeg om eens goed na te denken wat de voordelen kunnen zijn om ook een helm te gaan gebruiken. Je wilt je goed beschermen, waarom je hoofd dan niet ? Wanneer ga jij hem dragen ?

TEKST : Chretien van der Horst

BRON : In de Wandelgangen (dinsdag 14 februari 2017)

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Doe mee aan de ING-enquête over de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal
  25 juli 2021
  Doe mee aan de ING-enquête over de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.
 • Lees meer
  MMC Weert ingedeeld in 3e-Klasse C voor seizoen 2021-2022
  11 juli 2021
  De KNVB heeft onlangs de indeling van het competitieprogramma voor seizoen 2021-2022 bekend gemaakt en MMC Weert 1 is...
 • Lees meer
  Oefen en bekerprogramma selectie MMC Weert 2021-2022
  10 juli 2021
  Het oefen en bekerprogramma van de selectie MMC Weert voor 2021-2022 is bekend.