Hoofdsponsor

Keeper Loek Jacobs verlaat het “oude nest” en verruilt MMC Weert voor EVV Echt

Loek Jacobs meldde zich op 14 juli 2003 als 7-jarige “manneke” aan als lid van MMC Weert. Hij startte bij de F-jes en doorliep alle jeugdafdelingen van MMC Weert. Vanaf het begin van zijn voetbalcarrière heeft hij in de goal gestaan. Het is echter niet bekend of hij dit ook al bij de F-jes deed, maar vanaf de E1 was hij “de man” die de ballen uit het doel moest proberen te houden (zie foto). Dit bleef hij doen bij alle standaard jeugdteams (E1, C1, B1, A1) met als hoogtepunt de promotie van de A1-jeugd van MMC Weert naar de 4e divisie (voor jeugdteams).

Loek werd als talentvolle keeper van de A1-jeugd door de toenmalige trainer Thijs Moonen in seizoen 2014-2015 steeds meer en meer betrokken bij de selectie van MMC Weert. Daar maakte hij in dat jaar ook de promotie van 4e klasse naar de 3e klasse mee. Onder trainers Harrie Gommans (seizoenen 2015-2017) en Ronnie Czornyj (seizoenen 2017-2019) was Loek steeds de vaste waarde “onder de lat” van het 1e elftal van MMC Weert.

Dat Loek een keeperstalent is werd de laatste jaren wel duidelijk. Het afgelopen seizoen trainde hij daarom dan ook iedere dinsdagavond mee bij EVV in Echt, een voetbalclub die uitkomt in de 3e divisie (voor seniorenteams). Net zoals voor iedere voetballer is het ook voor Loek een uitdaging om op het hoogst mogelijke niveau te spelen. Die kans hoopt hij nu te gaan krijgen bij EVV in Echt, de club waar hij vanaf het komende seizoen voor zal uitkomen.

Na zijn laatste competitiewedstrijd voor MMC Weert bood voorzitter Rick Steijvers namens MMC Weert Loek een ingelijst keepersshirt aan en van zijn medespelers kreeg Loek een ingelijste voetbalschoen.

MMC Weert wenst Loek heel veel succes bij deze grote stap in zijn keepers carrière. En wie weet …. komt hij over een aantal jaren toch nog een keer terug om bij MMC Weert onder de lat te staan (al is het maar bij de veteranen).

Namens het bestuur van MMC Weert

foto_loek_e1_2007_team_500x675

foto_loek_voorzitter

foto_cadeau_team

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  Pinksteren: feestweekend bij MMC Weert
  24 juni 2022
  Afgelopen Pinksterweekend stond bij MMC Weert in het teken van feest vieren.
 • Lees meer
  Alle prijzen jubileum loterij zijn opgehaald !
  20 juni 2022
  Alle prijzen van de jubileum loterij zijn inmiddels opgehaald !
 • Lees meer
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert
  14 mei 2022
  Op de foto voor de voetbalplaatjes-actie van MMC Weert. LAATSTE KANS Vrijdag 3 juni !