Hoofdsponsor

Corona-virus en voetbal bij MMC Weert

Mededeling van het Bestuur.
Datum: 10 maart 2020

Nu er de afgelopen dagen meer en meer Corona-besmettingen in Nederland bekend zijn geworden, leven er mogelijk ook vragen in relatie tot het sporten in verenigingsverband.

Vanuit de KNVB is daarom een persbericht/verklaring opgesteld, die wij als MMC Weert bij deze graag met onze leden en hun ouders delen. Omdat de KNVB als voetbalbond niet de expertise in huis heeft om de gezondheidsrisico’s rondom het Corona-virus goed in te kunnen schatten – anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. – staat de bond in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten en neemt hun advies uiteraard over.

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zal de KNVB die opvolgen.

Mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan wordt ook dit standpunt gevolgd. In dat geval kunnen de wedstrijden om die reden ook niet door de bond worden afgelast.

 • Als MMC Weert volgen we in principe de lijn van KNVB en daarmee dus die van het RIVM en de GGD.
 • Als vereniging blijven we de situatie nauwlettend volgen. Indien nodig treden we met extra informatie naar buiten via onze website en facebookpagina.
 • We doen dan ook een oproep aan trainers/leiders en ouders om voor hun team liever geen eigen maatregelen te nemen, die mogelijk niet in lijn zijn met de bovenstaande richtlijnen/maatregelen van RIVM en GGD. Indien nodig en/of wenselijk is er altijd overleg mogelijk met de jeugdcoördinatoren.

Heb je vragen over het coronavirus/COVID-19? Alle actuele informatie over het Coronavirus vindt je op de website van het RIVM. Je kan ook ook bellen naar het landelijke informatienummer: 0800-1351.

In het bijgaande filmpje legt Dr. Emile Schippers, internist-infectioloog in het HagaZiekenhuis duidelijk uit wat het coronavirus/COVID-19 precies is, waar het virus vandaan komt en hoe we het verspreiding van het virus zoveel mogelijk kunnen voorkomen?

foto_handen_wassen2

Meer Actueel nieuws...
 • Lees meer
  MMC Weert gaat 3-jarige samenwerking aan met Heerschap Groep
  25 december 2021
  MMC Weert gaat tussen 2022-2024 een 3-jarige samenwerking aan met Heerschap Groep aan.
 • Lees meer
  NIEUWJAARSRECEPTIE GEANNULEERD!
  21 december 2021
  Nieuwjaarsreceptie MMC Weert geannuleerd.
 • Lees meer
  Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor jeugd en senioren.
  30 november 2021
  Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor jeugd en senioren.